Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

VOOR DOCENTEN EN MENTOREN

Wij ondersteunen de verandering naar een schoolcultuur waarin eigenaarschap nemen over je eigen leerproces en toekomstplannen vanzelfsprekend is.

Scholingstraject

Elk van onze programma’s heeft als doel leerlingen te stimuleren om meer eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces. Om onze kennis en ervaring in huis te halen, hebben we een compleet scholingsprogramma voor docenten ontwikkeld. Middels dit programma stellen we docenten in staat om het stokje van ons over te nemen. De bijeenkomsten zijn ontworpen op basis van onze eigen ervaring in het begeleiden van leerlingen, maar altijd onderbouwd met wetenschappelijke theorieën uit de psychologie en onderwijswetenschappen. De bijeenkomsten bestaan uit een goed gedoseerde afwisseling van theorie, voorbeelden uit onze eigen ervaringen in de klas, en daadwerkelijk aan de slag gaan. Aan het einde van het traject is iedere docent in staat om een inspirerende lessenserie (middels ons digitale materiaal) over leren te verzorgen voor zijn/haar klas.

Kant-en-klare digitale lessen

Afgelopen jaar hebben wij – op basis van de behoefte van veel docenten – alle modules uit ons ‘slim jezelf zijn’ werkboek gedigitaliseerd en verpakt in kant-en-klare lessen op het platform LessonUp. Leerlingen kunnen in de klas of thuis met de les meedoen op hun telefoon, tablet of laptop. Het platform stelt voorgeprogrammeerde vragen aan de individuele leerling en alle theorie wordt behandeld in de vorm van filmpjes, audio of op de slides zelf. Hierdoor heeft de mentor veel contact en input voor een waardevol gesprek over leren en motivatie. Inmiddels hebben we ruim 120 inspirerende lessen over leren op ons kanaal staan, verdeeld in drie niveaus. Neem gerust eens een kijkje via deze link.

We helpen docenten om …

  • …meer van elkaar te leren;
  • …intrinsieke motivatie bij een leerling te stimuleren;
  • …inspirerende en praktische lessen te geven over studievaardigheden;
  • …kennis over hoe leren werkt te integreren in de vakles;
  • …leerlingen uit te nodigen om eigenaarschap te nemen over hun leren;
  • …een cultuur te creëren waarin experimenteren met slimme leertechnieken de norm is;
  • …te leren hoe je een growth mindset bij anderen stimuleert;

Onze lessen kosteloos uitproberen?

Omdat we geloven dat we waarde kunnen toevoegen met ons boek én onze kant-en-klare lessen voor leerlingen en hiermee docenten en mentoren kunnen ontlasten, bieden we voor iedereen aan om ons kanaal voor één week kosteloos uit te proberen. Daarnaast kan iedere school kosteloos een proefexemplaar van ons boek aanvragen Mocht je geïnteresseerd zijn om het materiaal uit te proberen neem dan contact op met ons via andre@remindlearning.nl.

Meer weten of een afspraak maken?

Whatsapp Remind Learning