Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

REMIND EXAMENDAGEN

Tijdens onze examendagen creëren we de ideale omstandigheden voor leerlingen om hun eindexamens voor te kunnen bereiden. Zo maken we van de examenperiode de leukste periode van hun schooltijd.

De Examendagen

Anders dan bij de meeste examentrainingen richten wij ons tijdens onze examendagen op het creëren van omstandigheden waarin leerlingen optimaal kunnen leren. De examendagen zijn voor leerlingen die in de voorbereiding op hun examen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Leerlingen die het lastig vinden zich thuis te motiveren of te concentreren. Leerlingen die hulp kunnen gebruiken bij het maken van een planning (en het daaraan houden). En leerlingen die gespannen zijn voor het examen en een context kunnen gebruiken met regelmatige pauzes en beweging onder begeleiding van groep bevlogen studenten die expert zijn op het gebied van leren.

Hoe ziet zo’n dag eruit?

Tijdens onze examendagen werken we in kleine groepen onder persoonlijke begeleiding van vakbegeleiders én studiecoaches. De vakbegeleiders zorgen voor ondersteuning bij de vakken zelf, terwijl de studiecoaches hun stinkende best doen om leerlingen te stimuleren om de voorbereiding op een slimme manier aan te pakken. Zo zijn er gedurende de dag masterclasses over verschillende onderwerpen (onthouden, plannen, concentreren, slim teksten leren, wilskracht, creativiteit, motivatie, stress, faalangst en samenwerken) die je kunt volgen als je daar behoefte aan hebt. Daarnaast werken we in korte blokken op basis van echte examens en besteden we veel aandacht aan (actieve) pauzes met sport en spel. Na onze examendagen ben je niet klaar met voorbereiden voor je examen, maar weet je wel hoe je zelfstandig op een voor jou ideale manier je voorbereiding kunt voortzetten.

Vakinhoud vs. Leervaardigheid

Het zwaartepunt bij onze examendagen ligt op ondersteuning in leervaardigheden. We besteden volop aandacht aan het creëren van een zo ideaal mogelijke leeromgeving. Voor veel leerlingen is het vandaag de dag lastig om thuis productief te kunnen zijn, en wij helpen ze om hierin beter te worden. In eerste instantie op school, maar met als doel dat ze leren om ook thuis zelfstandig productief te zijn. Gelukkig is er ook ruimte om vragen te stellen aan onze bevlogen vakbegeleiders. Zo word je beter in je vak en in het proces van leren. Goed voor je diploma én voor later.

Wat heb je er aan?

  • Je krijgt de ruimte om op school te leren voor je examen onder begeleiding van bevlogen studenten die niets liever willen dan dat jij ontdekt dat ‘leren’ best wel leuk kan zijn;
  • Je krijgt persoonlijke aandacht van de begeleiders;
  • Je krijgt de mogelijkheid om inspirerende masterclasses te volgen om nog slimmer en gemotiveerder te leren leren;
  • Je leert op basis van voorgaande examens zodat je ook leert hoe je effectief je tijd kunt besteden tijdens het maken van een examen;
  • Er is niet enkel aandacht voor je boek, maar ook voor beweging;
  • Na het volgen van de examendagen ben je in staat om thuis zelfstandig verder te leren;
  • Je haalt je examens met cijfers waar je trots op bent én kijkt terug op hele leerzame maar vooral ook leuke dagen;

Meer informatie?

Wil je meer informatie ontvangen over ons Remind en onze programma’s? Klik op onderstaande button om onze informatiebrochure te downloaden. Mocht je nog vragen hebben kun je ook altijd even contact opnemen.

Whatsapp Remind Learning