Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

Programma gymnasium

Veel gymnasium-leerlingen hebben te maken met hoge verwachtingen die veel spanning kunnen veroorzaken. Daarnaast hebben wij gemerkt dat leerlingen op een gegeven moment problemen krijgen met hun motivatie. Daarom hebben wij twee verschillende programma’s ontwikkeld voor gymnasium-leerlingen om het jaar succesvol af te sluiten.

Emotionele kracht en omgaan met stress

Veel van de leerlingen op het gymnasium werken (te) hard, hebben vaak het gevoel dat ze meer moeten doen en beleven weinig plezier aan hun tijd op het gymnasium. Juist nu, terwijl de zomervakantie dichterbij komt, is het voor veel leerlingen een spannende periode met afsluitende toetsen en rapporten die eraan zitten te komen. Terwijl leerlingen nog een keer gas gaan geven, helpen wij ze in een trainingsreeks van vier trainingen met het opbouwen van een gezonde relatie met stress en spanning, het verkrijgen van meer rust en helderheid in je hoofd, het veranderen van je mindset en het hervinden van je intrinsieke motivatie voor school.

  • Training 1: Say YES to stress (leren omgaan met stress en faalangst)
  • Training 2: Overzicht creëren (door slimme leertechnieken toe te passen krijg je meer rust in je hoofd)
  • Training 3: Omgaan met prestatiedruk (je mindset op leren veranderen en fouten mogen maken)
  • Training 4: Motivatie (waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?)

Motivatie en studievaardigheden

Naast het moeten voldoen aan de hoge verwachtingen zijn er ook veel leerlingen die op een gegeven moment problemen krijgen met hun motivatie. De leerlingen vinden het lastig om hard te werken voor school en beginnen zich af te vragen waarom ze ook al weer voor het gymnasium hebben gekozen. Zeker richting het einde van weer een gek schooljaar waarin er nog veel van ze gevraagd wordt is het waardevol om deze leerlingen te helpen met opnieuw ontdekken wat ze willen. Daarnaast helpen we ze met de discipline en motivatie opbrengen om daar gevolg aan te geven. Dit doen we door deze leerlingen training te geven waarin we ze aanzetten om slimmer en gemotiveerder te gaan leren aan de hand van experimenten. De zaken waar we aan gaan werken zijn het herontdekken van je motivatie, het stellen van doelen en zorgen dat deze ook worden behaald, het voorkomen van uitstelgedrag en de rol die emoties hierbij spelen en het toepassen van slimme leertechnieken op de voorbereiding voor de laatste toetsen van het schooljaar. Dit programma ziet er als volgt uit:

  • Training 1: Motivatie (waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?)
  • Training 2: Plannen en Wilskracht (hoe stel ik doelen en zorg ik dat ik ze ook behaal?)
  • Training 3: Wilskracht (hoe ga ik om met uitstelgedrag?)
  • Training 4: Slimmer leren (welke handige trucjes zijn er om het leren efficiënter te doen?)
Whatsapp Remind Learning