Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

Programma voor havo/vwo

Tijdens de laatste periode van het schooljaar krijgen leerlingen een laatste kans om te laten zien dat zij het schooljaar met succes hebben doorlopen. Terwijl ze uitkijken naar hun zomervakantie, is dit voor veel leerlingen nog wel een spannende tijd waarin veel moet gebeuren. Om leerlingen te helpen deze periode op een effectieve manier te trotseren bieden wij een programma dat hierop aansluit.

Leerzame eindsprint

Voor leerlingen van het havo of vwo bieden we een programma dat hen helpt om op een slimme manier aan de slag te gaan met de voorbereiding op hun laatste toetsen of toetsweek. Tijdens vier inhoudelijke bijeenkomsten werken ze onder begeleiding van onze trainers aan hun zelfvertrouwen, motivatie en leervaardigheid. We laten ze experimenteren met wetenschappelijke kennis over leren en motivatie zodat ze ervaren dat een slimme voorbereiding ervoor zorgt dat leren leuker, effectiever én makkelijker wordt.

Het programma

Het programma bestaat uit vier trainingen van twee uur waarin we inhoud over leren koppelen aan de voorbereidingen voor de laatste toets(en) of toetsweek van het jaar. In overleg met de school heeft het programma voor de leerlingen een vrijblijvend of een verplichtend karakter. Hierin kunnen wij scholen voorzien van informatie om leerlingen te werven. De thema’s van de bijeenkomsten zijn als volgt:

Jaarafsluiting

Optioneel sluiten we het programma af middels een ‘crazy 88’. In een competitie van twee uur strijden de leerlingen in groepen tegen elkaar. Het doel is simpel: voltooi zo veel mogelijk opdrachten uit een door ons aangeleverde opdrachtenbundel voordat de tijd op is. Het groepje met de meeste punten is de winnaar en krijgt een prijs. De opdrachten zijn allemaal toepassingen van de technieken uit ‘slim jezelf zijn’: van hele cognitieve opdrachten zoals woorden uit je hoofd leren tot een wilskracht opdracht waarbij je als groepje probeert een zo lang mogelijke wallsit te doen. Daarnaast wordt samenwerken beloond. Deze vrije en feestelijke afsluiting is voor veel leerlingen een positieve herinnering aan het programma waarbij ze ook inhoudelijk met leren bezig zijn geweest én een fijne afsluiting van het schooljaar.

Whatsapp Remind Learning