Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

REMIND VOOR HET MBO EN HBO

We helpen studenten om te leren leren, hun motivatie te vinden en bewuste keuzes te maken. Zo gaan ze een toekomst tegemoet waarin ze weten wat er bij ze past, en ze datgene wat ze moeten doen, slim aan kunnen pakken.

Eigenaarschap op het mbo en hbo

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren en het schoolsysteem mee laten veranderen is een grote uitdaging. Wij brengen hier verandering in door belangrijke wetenschappelijke inzichten over leren en lesgeven naar het klaslokaal te brengen. In onze trainersopleiding leren onze student-trainers eerst om zelf eigenaarschap te nemen over hun studie en om slim te leren. Hierdoor worden ze het beste voorbeeld van hun boodschap. Vervolgens leren ze alles wat er voor nodig is om andere studenten te helpen om ook eigenaarschap te nemen over hun manier van leren. Deze kennis en ervaring delen we graag met docenten, mentoren en SLB’ers zodat werken aan je persoonlijke ontwikkeling als student niets iets is wat alleen tijdens een Remind training gebeurt. We werken aan een duurzame verandering op school die ook zonder onze aanwezigheid kan blijven bestaan.

Studenten helpen studenten

Doordat de trainers weinig in leeftijd verschillen van de studenten die ze trainen, ontstaat er een ontspannen en begripvolle sfeer, waarin er een gesprek wordt gevoerd over leren, motivatie en verantwoordelijkheden nemen voor je eigen leven. Dat onze trainers dicht bij de studenten staan brengt tijdens de programma’s voor docenten met zich mee dat ze docenten inkijk kunnen geven in hoe hun studenten denken.

We helpen docenten om …

 • … te blijven ontdekken hoe ze kunnen blijven groeien;
 • … elkaar te inspireren met nieuwe aanpakken, tools en strategieën;
 • … een open cultuur creëren waarin mensen nieuwsgierig zijn naar elkaars aanpak;
 • … zelf het beste voorbeeld van hun boodschap te zijn;
 • … de wetenschappelijke kennis over leren toe te passen in hun les;

We helpen studenten om …

 • … eigenaarschap te nemen over hun leerproces en studieloopbaan;
 • … te ontdekken wat hun ideale manier van leren is;
 • … een cultuur tussen studenten te creëren waarin de norm is om te praten over leeraanpak;
 • … vaardig te worden in slimme leertechnieken;
 • … hun eigen drives en talenten te ontdekken;
 • … beter voorbereid te zijn op datgene wat ze in de toekomst willen bereiken;

Ga naar…

Ons onderzoek

Onze geleerde lessen en de ervaringen die we hebben opgedaan door trainingen te geven en onderzoek te doen naar eigenaarschap, hebben we opgeschreven in een publicatie die we graag met je delen. Dit document is gemaakt om jou te inspireren om ook aan de slag te gaan met het thema eigenaarschap, zodat kennis en enthousiasme over eigenaarschap zich verspreid, en we er zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen. Laat hiernaast je gegevens achter en ontvang het document direct in je mailbox.

Ontvang ons onderzoek

  Whatsapp Remind Learning