Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

DOORSTROOM PROGRAMMA

Met ons doorstroomprogramma dragen we bij aan het eigenaarschap en zelfvertrouwen van vmbo-leerlingen. Zo zijn ze helemaal klaar om door te stromen naar een volgend niveau.

Doorstroomsubsidie

Veel vmbo leerlingen stromen door naar het havo of mbo, maar niet iedereen is daartoe berust. Om leerlingen te ondersteunen in hun overstap kunnen scholen sinds 2017 subsidie aanvragen voor programma’s die daaraan bijdragen. Informatie over de subsidie is te vinden via DUS-I.

Ons programma

Ons volledig gesubsidieerde doorstroomprogramma bestaat uit negen trainingen waarin we leerlingen laten ervaren hoe ze eigenaarschap kunnen nemen over hun eigen leren. De trainingen worden verzorgd door studenten die zelf het beste voorbeeld van hun boodschap zijn, en ervaringsdeskundigen zijn geworden in het experimenteren met leren. Naast dat er trainingen voor leerlingen plaatsvinden, worden ouders betrokken om het gesprek over leren ook thuis voort te kunnen zetten, en worden docenten erbij betrokken met als doel dat de school het programma na twee jaar zelf kan dragen.

Benieuwd welke onderwerpen we behandelen?

Lees meer over…

Onze ervaring

De afgelopen twee jaar hebben we onderzoek uitgevoerd naar het effect van ons doorstroomprogramma. Dit hebben we gedaan door middel van ons gevalideerde meetinstrument ‘de leerscan’. De resultaten van dit onderzoek lieten zien dat het programma een aantal aantoonbare resultaten oplevert bij leerlingen omtrent eigenaarschap, zelfgereguleerd leren en experimenteren met leren. Meer informatie over de leerscan vindt u hier.

Meer informatie?

Laat hieronder uw e-mail adres achter en ontvang direct ons informatiedocument over het doorstroomprogramma. Wilt u graag kennis met ons maken? Neem dan gerust contact op!

    Whatsapp Remind Learning