Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

ZOMERSCHOOL

Het schooljaar beginnen met voldoende zelfvertrouwen, kennis, vaardigheden en tools om er een succes van te maken is door de COVID-19 crisis voor sommige leerlingen een stuk lastiger geworden. Wij zijn er om hen te helpen.

Onze zomerscholen zijn anders dan andere zomerscholen. We gebruiken onze kennis van de afgelopen elf jaar over hoe je leerlingen stimuleert om eigenaarschap te nemen als rode draad van het programma. Hierdoor zijn onze zomerscholen bijzondere schoolweken die zijn ontworpen voor een lange termijn effect. Ze zijn erg leuk en leerlingen leren over leren, over hun vak en over zichzelf.

Lange termijn effect

Onze zomerscholen zijn geen ‘oppoetsweken’. Met onze zomerscholen willen wij de kans grijpen om samen met leerlingen te werken aan vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd (én daarna) iets aan hebben. Het is een zorgvuldig ontworpen programma dat zich – naast vakinhoud – richt op het verbeteren van leervaardigheden, het stimuleren van eigenaarschap, en het vergroten van intrinsieke motivatie.

Leuke weken

Wij hebben zelf ervaren dat je van je schooltijd een feestje kunt maken. Deze ervaring gunnen we iedere leerling in Nederland. Na onze zomerschool horen we dan ook vaak van leerlingen terug dat ze het echt leuk hebben gehad. We willen leerlingen bewust maken van het feit dat ze binnen de kaders van het onderwijs heel veel invloed hebben op hoe ze hun school beleven. Door middel van het inzetten van enthousiaste studenten én ruimte te maken voor sport en spel ontdekken leerlingen dat ze zelf in staat zijn om leren een stuk leuker te maken.

Leerzame weken

Onder begeleiding van onze bevlogen Remind-vakbegeleiders werken leerlingen tijdens de zomerschool in kleine groepjes aan vakinhoud. Daarnaast heeft iedere leerling zijn eigen studiecoach die hem of haar helpt om beter te worden in leren. Al onze begeleiders hebben een opleiding gevolgd waarin ze leren om leerlingen te motiveren, contact te maken, individueel te coachen en bij te dragen aan het stimuleren van eigenaarschap. Omdat alle begeleiders bij Remind zelf nog studeren zijn ze ervaringsdeskundige in leren en sluiten ze aan op de belevingswereld van een leerling.

Meer informatie

Wil je meer informatie over ons programma en de mogelijkheden voor een Remind-zomerschool ontvangen? Laat dan via onderstaande button je gegevens achter, of neem direct contact met ons op!

Lees meer over…

Whatsapp Remind Learning