Boek bestellen

Offerte aanvragen

Because I’m happy

Hoe het bijhouden van wat je wél hebt je een fijn gevoel kan geven.

Zeg eens eerlijk, hoe gelukkig ben jij op dit moment? Geef jezelf een cijfer en lees daarna pas verder… Heb je jezelf een 10 gegeven, dan is dit artikel misschien niet helemaal voor jou, tenzij je een schaal gebruikte van 100 of misschien wel 1000. Was je cijfer lager? Lees snel verder want ik geef je een grote tip geven om je wat gelukkiger te kunnen voelen.

Een gaaf weekendje weg met de Remind-trainers, mijn lievelingsliedje op de radio en een nieuw recept maken. Wat hebben deze drie dingen met elkaar gemeen? Dit zijn drie dingen die op één van de pagina’s uit mijn notitieboekje staan. Niet zomaar een notitieboekje, maar een notitieboekje waarin ik elke dag drie dingen opschrijf die mij gelukkig maken en waar ik dankbaar voor ben. Wat? Ja, dankbaarheid. Het is goed om af en toe even stil te staan bij wat je überhaupt allemaal hebt om dankbaar voor te zijn. Geloof me het is meer dan je denkt. Nu je dit leest heb je namelijk een dak boven je hoofd, genoeg eten elke dag en de kans om naar school te gaan. En laat staan al je luxe spulletjes, van kleding tot aan je iPhone 6. Zelf vond ik dit altijd heel normaal en ik stond er dan ook eigenlijk nooit bij stil hoeveel ‘geluk’ ik eigenlijk heb. Neem zelf ook eens vaker een momentje om stil te staan bij wat je allemaal hebt in plaats van wat je allemaal niet hebt. Het is namelijk al heel vaak onderzocht; door vaker dankbaar te zijn, voel je je gelukkiger!

Wat heb je niet?

Vroeger maakte ik zelf heel vaak allerlei lijstjes (ik ben nogal een lijstjesfan). De lijstjes gingen overal over, van bijvoorbeeld kleding tot plaatsen die ik nog wilde bezoeken. Een ding hadden deze lijstjes gemeen, ze waren lang. Het zou soms wel een jaar duren voordat ik het geld zou hebben om überhaupt alles van een lijstje af te kunnen strepen. Vaak als ik een lijstje had gemaakt werd ik daar na afloop niet zo blij van, omdat ik het idee had dat ik al die spullen nog niet had en dat ook nog eens lang zou gaan duren. En dat is ook niet zo gek, wanneer je je aandacht richt op alles wat je niet hebt dan kan je het gevoel krijgen dat je dingen mist.

Wat heb je wel?

Wat is dan een andere optie? Dat zal ik je vertellen, ondertussen doe ik namelijk precies het tegenovergestelde! Zoals ik al aangaf, houd ik nu namelijk elke dag in een notitieboekje bij waarvoor ik die dag gelukkig of dankbaar was. Dus schrijf ik op wat ik juist allemaal WEL heb. Wat ik heel gaaf vind is dat het mij ook een veel fijner gevoel geeft, en het is dus een hele goede manier om vaker dankbaar te zijn (ook natuurlijk leuk om even terug te lezen als je je niet zo goed voelt).

Nu is het aan jou! Pak je pen en papier erbij en schrijf nu zoveel mogelijk op waarvoor jij dankbaar bent. Ik daag je uit om minimaal 10 dingen op te schrijven. Wedden dat het lukt? Tot slot, experimenteer eens of het voor jou ook helpt om gelukkiger te zijn door bijvoorbeeld blijvend een ‘dankbaarheidsboekje’ bij te houden. En wie weet geef jij jezelf de volgende keer ook een dikke 10.

Whatsapp Remind Learning