Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 10: Hoe probeer je nou iets nieuws uit?

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 10: Hoe probeer je nou iets nieuws uit?

? Herken je dat? Al die goed bedoelde adviezen van je ouders, school en Remind Learning blogs? Ze klinken misschien over het algemeen wel goed, alleen het is toch onmogelijk om ze allemaal toe te passen? Daar ben je toch langer mee bezig dan met je schoolwerk? Heel begrijpelijk deze gedachten. Daarom helpen we je graag met hoe je dit kan aanpakken, door het proces van experimenteren uit te leggen. We leven namelijk in een wereld vol met mogelijkheden. Laten we ze samen gaat ontdekken.

? Experimenteren betekent dat je bewust kiest om iets op een bepaalde manier te doen, om te ontdekken hoe je dat vindt. Je kunt experimenteren bijvoorbeeld gebruiken om meer aandacht te besteden aan je vrienden, te ontdekken hoe je kunt stoppen met snoozen, te leren hoe je kunt ontdekken wat je later wilt worden of te leren hoe je slimmer en gemotiveerder kunt leren. Sommige experimenten hebben direct effect, maar voor andere moet je veel oefenen.

We leven namelijk in een wereld vol met mogelijkheden. Laten we ze samen gaat ontdekken.

Voordat je begint met een nieuwe techniek, is het handig om te kijken hoe je het leren nu aanpakt. Wij noemen dit bij Remind de Check. Deze is er om je na te laten denken over wat je nu doet. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe onthoudtechniek gebruiken? Probeer eens een rijtje woordjes te leren op je ‘gewone’ manier. Blijf je het woordje herhalen totdat het in je hoofd zit? Of ga je eerst het gehele rijtje af?

Daarna komt je bij het Ervaren. Tijdens het ervaren kan je de tips die je hebt gelezen gaan uitproberen. Kies er eentje. Heb je bijvoorbeeld gelezen dat de technieken visualiseren en associeren goed werken om woordjes te onthouden? Probeer dit eens uit op een nieuw rijtje met woorden. Hoe werkte dit voor jou? Ging het leren sneller of werd het leuker ervan?

Als laatste stap komen we bij het Experiment. Heb je tijdens het ervaren gemerkt dat de tip goed voor jou werkt? Stel een experiment voor jezelf op wanneer je deze tip weer gaat uitproberen. Houdt in gedachten dat elke keer dat je iets nieuws probeert je hersenen een nieuw pad moeten aanmaken. Maar je hersenen passen zich aan naar wat je regelmatig doet, waardoor het steeds makkelijker zal gaan. Heb je binnenkort een geschiedenistoets waar je namen voor moet onthouden? Probeer het associeren en visualiseren hier eens bij.

Werkte de tips niet voor je? Dat is helemaal oke. Iedereen is verschillend! Kijk eens naar andere tips en ga de drie stappen weer door! Wie weet leer je wel hele nieuwe dingen over jezelf!

Experimenteren betekent dat je bewust kiest om iets op een bepaalde manier te doen, om te ontdekken hoe je dat vindt.

Heb je nog vragen? DM/Mail/whatsapp ons! We helpen je graag op weg! En je wil zelfs meer begeleiding? Klik dan hier!

?‍♀️Tip van trainer Romy

” Kiezen om iets niet te doen is ook een keuze!”

Whatsapp Remind Learning