Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 19: Motivatie: Wat vind jij leuk?

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 19: Wat vind jij leuk?

Heb je nog niet onze eerste motivatie blog gelezen? Kijk dan eerst hier!

?In deze blog heb je kunnen lezen dat je de techniek van  visualiseren kan inzetten om je woordjes beter te kunnen onthouden en het leren leuker te maken. Maar het kan je ook helpen om te bedenken wat je leuk vindt! Hoe dat werkt, leg ik je graag uit in deze blog!

Zelf vind ik de vraag ‘wat vind jij leuk’ op zichzelf moeilijk om te beantwoorden. Mijn eerste antwoorden gaan dan vaak over de dingen die ik dagelijks doe. Dus sporten, met vrienden afspreken, wandelen en series kijken. Ook prima natuurlijk, maar ik wil toch graag verder onderzoeken wat ik nog meer leuk vind. Dat ga ik doen aan de hand van een droombord!

?Een droombord is een collage van plaatjes, foto’s, teksten en tekeningen die jij associeert met een vraag die je jezelf stelt. Vragen die je bijvoorbeeld jezelf kan stellen zijn ‘Hoe ziet mijn leven er over 10 jaar uit?’ of ‘Wat zou ik doen als ik een week helemaal vrij was’? Als je deze vraag aan jezelf stelt, en lekker erop los gaat visualiseren, maak je een idee in je hoofd die visueel wordt. Als je er dan ook nog een collage van maakt, zorg je ervoor dat je jouw beeld die zo snel vergeet.

Om een droombord te maken kun je deze stappen volgen:

Stap 1. Kies een thema.

Een droombord kan gaan over wat jij wil. Het doel is dat jij gaat nadenken over een thema wat jij in je leven verder wil onderzoeken. Om je op gang te helpen heb ik wat vragen neergezet die je kan beantwoorden met je droombord.

  • Hoe ziet mijn leven er over 10 jaar uit?
  • Hoe ziet mijn ideale vakantie eruit?
  • Wat zou ik doen als ik een week helemaal vrij was?
  • Hoe ziet mijn ideale baan eruit?
  • Wat zou ik doen als geld geen rol speelt?

Dit zijn vragen om je op weg te helpen. Misschien kies je er een uit of zorgt het ervoor dat je een eigen vraag bedenkt!

Stap 2. Verzamel zoveel je kunt

Verzamel zoveel mogelijk plaatjes, foto’s en citaten die passen bij jouw associatie met het thema. Alles is goed!

Stap 3. Aan de slag!

Nu kan je beginnen aan je droombord. Pak een blad (a4 of groter is mijn tip). Kies welke plaatjes, foto’s en citaten jij wil opplakken. Misschien wil je er zelf nog wat bij tekenen of schrijven? Alles mag, het is jouw droomboord!

Heb je nog vragen? DM/Mail/whatsapp ons! We helpen je graag op weg! En je wil zelfs meer begeleiding? Klik dan hier!

?‍♀️Tip van trainster Hesther

“Vind je het fijner om op je laptop te werken? Dit kan natuurlijk. Hier kan je verschillende sites vinden waar je een moodbord kan maken of gebruik gewoon word! “

Whatsapp Remind Learning