Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 20: Motivatie: Wat vind ik belangrijk?

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 20: Wat vind ik belangrijk?

Heb je nog niet onze eerste motivatie blog gelezen? Kijk dan eerst hier!

?Waar vul jij jouw dag mee? Met welke dingen houd je je het liefst bezig? Wat is er kenmerkend aan jouw vrienden? Allemaal vragen die kunnen helpen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt. Een super brede vraag, die vet veel mogelijkheden heeft als antwoord. Om vandaag wat houvast te geven, zal deze blog gaan over ‘rolmodellen’.

?Rolmodellen zijn mensen (of karakters) die jou inspireren. Mensen die een voorbeeld voor jou zijn. Ze leven op een bepaalde manier die jou aantrekt. Om erachter te komen wat jij belangrijk vindt kunnen deze rolmodellen je helpen. In mijn eigen leven heb ik verschillende mensen die ik als rolmodel zie. Dit kunnen vrienden en familieleden zijn, maar ook bekende mensen zoals Raoul de Jongh. Hij is een Nederlandse schrijver en auteur. Zijn boeken leren mij veel levenslessen; hij zoekt de avonturen op en denkt goed na over die dingen waar hij energie in wil steken. Dit probeer ik mee te nemen in mijn eigen leven.

Maar wie zijn jouw rolmodellen?

Om daarachter te komen kun je de volgende vier vragen gebruiken:

Stap 1: Wie?

Welke mensen zie jij als een voorbeeld? Dit mag iedereen zien. Mensen uit je directe omgeving of juist beroemde mensen of sporters, personages uit je boek. Jij mag het zeggen! En he, het is oke als het niet lukt iemand te bedenken. Laat dit experiment dan nog even rusten en probeer er misschien in de toekomst eens op te letten.

Stap 2: Wat?

Denk na over wat deze mensen eigenlijk doen waardoor jij ze ziet als voorbeeld.

Stap 3: Waarom?

Probeer voor jezelf eens na te denken waarom jij die dingen die je bij de vorige vraag hebt beantwoord belangrijk vindt.

Stap 4: Wat neem je hiervan mee?

Wat kunnen jouw rolmodellen jou leren over wat jij belangrijk vindt?

Heb je nog vragen? DM/Mail/whatsapp ons! We helpen je graag op weg! En je wil zelfs meer begeleiding? Klik dan hier!

?‍♀️Geschreven door onze trainster Irene

Whatsapp Remind Learning