Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 5: Je kan meer dan je denkt!

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 5: Je kan meer dan je denkt

?Iets nieuws: geen school, thuis lessen volgen en veel meer zelfstandigheid. Best spannend en ook misschien een uitdaging. Maar ook een mooi moment om jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren! Maar wat gebeurt er nou precies in onze hersenen als je iets nieuws leert?

?Onze hersenen bestaan uit ongeveer 100 miljard zenuwcellen die met elkaar in verbinding staan! Wanneer je iets nieuws probeert, verandert er iets in je hersenen: Er worden nieuwe verbindingen gemaakt. Door vaker iets te doen of te denken worden deze verbindingen sterker en wordt datgene wat je doet of denkt makkelijker.

“Je hersenen passen zich aan naar datgene wat jij regelmatig doet en denkt”

Laten we het beeldend voor je maken. Neem een jungle in gedachten. Er is nog geen pad, dus voor je hangen en liggen allemaal takken en struiken. Om er door heen te lopen zal je deze weg moeten kappen en duwen. Langzaam lukt het om er doorheen te komen. De volgende dag ga je weer naar het pad en je merkt dat het wat makkelijker gaat. De bosjes zijn nog deels weggedrukt en takken zijn weggehakt. Hoe vaker je dit pad bewandelt, hoe makkelijker het zal gaan!

Wanneer je iets nieuws leert, moet je het een aantal keer herhalen voordat je hersenen een sterke verbinding hebben gemaakt. Denk eens terug aan afgelopen week. Kan je je vandaag beter concentreren dan de eerste dag thuis werken? Ja? Dan is het pad in je hersenen steeds sterker aan het worden! Nee? Probeer eens andere manieren van leren. Op onze blog vind je veel tips!

?‍♀️Tip van trainer Hesther

“ Gaat iets wat je de eerste keer probeert niet direct goed? Wees niet te streng voor jezelf en probeer het nog een keer! Je hersenen zijn hard aan het werd om het je makkelijker te maken! ”

Whatsapp Remind Learning