Boek bestellen

Offerte aanvragen

Even echt stilstaan

Veel dingen lijken nu even stil te staan. De cafés zijn dicht, concerten worden afgelast, de straten zijn leeg, je kunt je vrienden minder zien en de schoolgebouwen zijn gesloten. Veel dingen zijn even stil gezet, maar sta jij zelf ook wel eens stil?

Stilstaan is verbonden met ‘zijn’. En zijn is een belangrijk onderdeel binnen het ‘Slim Jezelf Zijn’. Maar wat is dat nou eigenlijk? Zijn?

Voor mij betekent zijn het even bewust leven in het hier en nu. Ik had verwacht dat ik in deze situatie met corona veel meer zou ‘zijn’ en bewust zou kunnen leven. Maar ik merkte al snel dat ik het moeilijker vond dan gedacht, om net zoals het horecaleven stil te staan. Door het nieuws volgen raakte ik in een sleur. Ik spendeerde uren op mijn telefoon, dacht veel na over hoe het leven weer zou zijn als ik mijn vrienden kon zien en moest ver zoeken naar mijn motivatie om de to-do lijstjes af te krijgen. Ik stond geen moment stil.

“Voor mij betekent zijn het even bewust leven in het hier en nu.”

Uiteindelijk heb ik het roer omgegooid, omdat ik het niet fijn vond in een rush te leven en continu aan te staan voor het nieuws. Hier een paar tips voor hoe ik dat heb aangepakt:

  • Mediteren of een yogales
  • 1 nieuwsmoment per dag (verder niet meer checken)
  • Een leuk achieve-bord maken om je voltooide to-do post-its op te plakken
  • Een kaartje naar iemand sturen om diegene te bedanken
  • Mobiel weg leggen door de dag heen
  • Muziek aanzetten en dansen zonder er over na te denken
  • Leer koud douchen (bijvoorbeeld met Wim Hof-app)

YES, met deze tips lukte het mij wat meer stil te staan! Ik ben benieuwd hoe dit jullie afgaat. Succes! En vergeet niet te genieten van het ‘zijn’ 🙂

Geschreven door onze trainster Irene.

Whatsapp Remind Learning