Boek bestellen

Offerte aanvragen

Joke Smit

Remind Learning verzorgt op het Joke Smit een programma waarin jij leert om slimmer en gemotiveerder te leren. Hoe het programma eruit ziet en hoe jij je kunt aanmelden leggen we op deze pagina graag aan je uit.

Leren om slimmer te leren

Op school ben je vaak bezig met de inhoud van de vakken. Wat wij zelf hebben gemist tijdens onze middelbare schooltijd is dat je leert hoe je nou eigenlijk op een effectieve en efficiënte manier kunt leren. Sinds 2009 zijn we bezig geweest met het verzamelen van kennis en inhoud over verschillende thema’s die hiermee te maken hebben. Uiteindelijk hebben we een programma ontwikkeld waarmee we scholieren en studenten helpen om slimmer en gemotiveerder te leren. Met dit programma laten we jou graag ervaren hoe je leren leuker én makkelijker kunt maken.

Programma

Het programma zal verzorgd worden op het Joke Smit en bestaat uit drie bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdagochtend (9 december en 16 december en 13 januari van 10.00 tot 12.00). Er is slechts beperkt plek omdat we werken in een kleine groep van maximaal 15 leerlingen. Deelname aan het programma is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: als je je hebt aangemeld is het ook de bedoeling dat je het volledige programma afmaakt. Tijdens het programma word je begeleid door een trainer van Remind Learning. Hij of zij is zelf student en is expert op het gebied van leren en motivatie. Ons doel is om jou te laten ervaren hoe jij slimmer en met meer motivatie kunt gaan leren, zodat je met meer zelfvertrouwen en plezier het schooljaar kunt vervolgen!

Drie bijeenkomsten

Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

  • Bijeenkomst 1: hersenen (hoe werken je hersenen wanneer je leert en hoe kun je daar op een slimme manier gebruik van maken?), en onthouden (hoe kun je op een effectievere manier informatie onthouden?).
  • Bijeenkomst 2: concentreren (hoe vergroot je je concentratie tijdens het leren?) en slim teksten leren (hoe kun je het lezen van teksten effectiever aanpakken?).
  • Bijeenkomst 3: wilskracht (hoe zorg je dat je het voor jezelf makkelijker maakt om de dingen die je moet doen ook echt te gaan doen?) en motivatie (hoe kom je erachter wat jou motiveert en hoe ontwikkel je deze motivatie?).

Na afloop van de bijeenkomsten ontvang je een certificaat van deelname. Iedere deelnemer ontvangt ook het ‘slim jezelf zijn’ werkboek van Remind Learning.

Aanmelden?

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor het programma.

Veelgestelde vragen

Het kan natuurlijk dat je nog met vragen zit. We hebben daarom de meest gestelde vragen voor je onder elkaar gezet. Mocht je toch nog vragen hebben, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Hoe kan ik me aanmelden voor het programma?

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor het programma.

Moet ik naar school voor het programma?

Ja. Het programma vindt plaats op het Joke Smit. Welk lokaal je moet zijn hoor je in de week voorafgaand aan het programma.

Moet ik alle bijeenkomsten aanwezig zijn?

Het programma is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt kies je ervoor om alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Mocht je nou een afspraak hebben of op een dag echt niet kunnen of iets eerder weg moeten, dan kun je dit altijd even aangeven. In goed overleg is er veel mogelijk.

Voor welke leerlingen is het programma geschikt?

Wij maken indelingen op basis van de aanmeldingen. Het programma is daarom geschikt voor iedereen! Welk niveau je ook volgt, wij zijn er om je te helpen.

Moet ik betalen voor het programma?

Nee! Het programma is voor jou als leerling geheel gratis. Natuurlijk krijgen onze begeleiders wel een vergoeding voor de hulp die ze jou bieden, maar dit gaat allemaal via school.

Wat als ik op één dag niet kan?

We vragen je om alle dagen aanwezig te zijn. Mocht je echt een dag niet kunnen, overleg dit dan even met je mentor.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Op deze pagina proberen we je alle informatie te geven die je nodig hebt. Heb je toch nog vragen? Mail dan even naar andre@remindlearning.nl of bel ons via 020-2611835. Ook kun je ons bereiken via WhatsApp via deze link.

Whatsapp Remind Learning