Boek bestellen

Offerte aanvragen

Door individuele begeleiding slim en gemotiveerd leren

In deze tijd is het belangrijk voor leerlingen om zelfstandig en productief aan de slag te kunnen. Dit kan best ingewikkeld zijn. Maar juist nu is er een kans om hier beter in te worden, en dat is waardevol voor zowel nu als later!

Onze trainers willen hier graag mee helpen. De ervaringen van meer dan tien jaar leerlingen stimuleren om eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces, zetten we, in een traject van vier keer 60 minuten online begeleiding, in. Met deze één op één online begeleiding helpen we leerlingen om thuis slim en gemotiveerd aan de slag te gaan!

Voor ons is het ook even wennen om online individuele begeleiding te geven. Gelukkig hebben we wel veel ervaring met het coachen in het echt. Om deze ervaringen te kunnen delen hebben we een trainer en twee leerlingen gesproken en gevraagd hoe zij dit traject hebben ervaren.

Ervaringen van trainer en leerlingen

“Je doet het echt met z’n tweeën”, vertelt trainster Hesther. Door samen te experimenteren en te leren van elkaar, lukt het om nieuwe technieken in je leerwerk, maar ook in je leven, te gebruiken.

De begeleiding is gericht op de persoon. Door in de eerste sessie al op zoek te gaan naar waar mijn leerling tegenaan liep, konden we een persoonlijk plan maken. Aan het einde van elke sessie stelden we een experiment op. Dit kon bijvoorbeeld een nieuwe leertechniek zijn, die zij vervolgens ging toepassen op een vak. Tijdens de volgende sessie bespraken we hoe het experiment was gegaan. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? En wat uit dit experiment wilde zij meenemen? Elke leerling is anders en dat zag ik ook goed in hoe de sessies liepen en wat de onderwerpen waren die we bespraken.

‘De persoonlijke aandacht is erg prettig’ – Leerling, 13 jaar

Het voordeel van de individuele begeleiding komt ook naar voor in het verhaal van de leerlingen. Zo gaf een leerling aan dat het heel prettig was om één op één met de trainer na te gaan waar zij tegenaan liep en samen proberen te achterhalen welke oplossingen geschikt waren voor haar. “Ik heb mezelf tijdens het traject een beetje leren kennen. Ik weet nu wat ik wel en wat ik niet prettig vind qua leren. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe ik kan experimenteren“.

“Als je iets wil dan is er veel mogelijk, alleen misschien zijn er manieren om het slimmer aan te pakken”.  – Leerling, 14 jaar

Met welke onderwerpen kunnen leerlingen bij ons terecht?

Leerlingen komen met verschillende redenen bij ons. Tijdens het intakegesprek bespreken we waar de leerling tegenaan loopt en koppelen we hem of haar aan een trainer die hierbij goed kan helpen. Zo kijken we bijvoorbeeld of er een trainer is die tegen hetzelfde is aangelopen in zijn of haar schooltijd.

Thema’s als weinig motivatie hebben, op zitten blijven staan of niet goed weten waarom school niet wil lukken komen voorbij. Het antwoord kan heel praktisch zijn, door bijvoorbeeld nieuwe leertechnieken uit te proberen. Soms zorgt een goed gesprek over motivatie met een geïnteresseerde vreemdeling al voor een duwtje in de goede richting.

Het kan spannend zijn om iets nieuws te proberen of eerlijk te praten over waar je tegenaan loopt. Voor ons als trainers is het de taak om een omgeving te creëren waar experimenteren, falen en leren mag.

Gericht op een langdurig effect

Het idee van het traject is dat het een langdurig effect heeft. Dat het niet alleen een interventie is om deze periode door te komen, maar dat de leerling blijft experimenteren met verschillende technieken, ook als de trainer weg is. Op en buiten school. We doen er alles aan om te zorgen dat de leerling na de vier bijeenkomsten zelfstandig verder kan.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze informatie pagina.

Het kan spannend zijn om iets nieuws te proberen of eerlijk te praten over waar je tegenaan loopt. Voor ons als trainers is het de taak om een omgeving te creëren waar experimenteren, falen en leren mag.

Whatsapp Remind Learning