Boek bestellen

Offerte aanvragen

Stage bij Remind - Week 3

Hoi! Ik ben Wouter Verkerk en ik loop stage bij Remind. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen en de stage is het laatste onderdeel van de master. Iedere week schrijf ik een update over hoe het is om als student Onderwijswetenschappen bij Remind te werken. Veel leesplezier!

LessonUp

Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met het verbeteren van de lessen die Remind gemaakt heeft op platform LessonUp. Hier kan ik mooi de kennis die ik tijdens mijn studies heb opgedaan toepassen in de praktijk. Tijdens mijn bachelor (Academische Pabo) heb ik onder andere geleerd hoe een goede les is opgebouwd en heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een goed time-management te hebben. Met behulp van deze kennis probeer ik de LessonUp lessen te verbeteren. Zijn de leerdoelen duidelijk genoeg geformuleerd? Wordt er niet teveel in één les gedaan? Klopt de indicatie van de lestijd? Hoe kunnen youtube-filmpjes in de lessen worden vervangen door filmpjes van Remind? Dit zijn voorbeelden van onderwerpen waar ik naar aan het kijken ben om de lessen te kunnen verbeteren en te optimaliseren.

Eigenaarschap

Ondertussen ben ik ook bezig met de voorbereidingen van mijn onderzoek naar eigenaarschap. Deze week heb ik vooral nog gebrainstormd over mogelijke onderwerpen voor mijn onderzoek. Het onderzoek zal over eigenaarschap gaan, maar wat ik precies ga onderzoeken is nog de vraag. Ga ik bijvoorbeeld onderzoeken wat het effect van de onderwijsvisie van de school is op het eigenaarschap van leerlingen? Hebben leerlingen die het Agora-onderwijs volgen meer eigenaarschap dan leerlingen die op een school zitten waar traditioneel onderwijs wordt gegeven? Ik kan ook onderzoek doen naar het effect van het onderwijsniveau dat gevolgd wordt. Zoals je ziet, zijn er onwijs veel mogelijkheden binnen het onderwerp ‘eigenaarschap’ om onderzoek naar te doen, maar helaas kan ik er voor nu maar eentje kiezen ;).

Weerstand

Iets waar waarschijnlijk elke trainer bij Remind wel eens mee te maken krijgt tijdens het geven van een training: weerstand. Tijdens de Beat – de tweewekelijkse vergadering van de Remind-trainers –  op woensdagavond stond weerstand van leerlingen centraal. Eerst hebben we met elkaar onze ervaringen gedeeld. Best veel trainers (en ikzelf ook als ik voor de klas sta) bleken het lastig te vinden om hier op een goede manier mee om te gaan. Heel belangrijk dus om hier meer over te leren en natuurlijk mee te oefenen; ). Er zijn veel verschillende types van weerstand met ieder zijn eigen kenmerken. Zo kan je in je klas bijvoorbeeld The Joker, De Zwijger en The Housekeeper tegenkomen. De Beat werd afgesloten met een oefenvorm. Één trainer gaf zogenaamd training en twee trainers gaven telkens een bepaald type weerstand. Aan de trainer de taak om met deze weerstand op een zo goed mogelijke manier te dealen. Achteraf kreeg de trainer feedback van de andere trainers. Heel leerzaam dus!

Volgende week staan er weer een hoop leuke dingen op het programma. Zo ga ik bijvoorbeeld de laatste LessonUp lessen checken, ga ik verder met een stukje productontwikkeling en is er weer een nieuwe thuiswerk-challenge. Zin in!

Whatsapp Remind Learning