Boek bestellen

Offerte aanvragen

Trainersopleiding

Trainer worden bij remind

Wil jij impact maken op duizenden leerlingen, leren om een steengoede trainer te worden, én betaald worden met de allervetste bijbaan van de wereld? Meld je dan nu aan voor onze trainersopleiding!

Wat levert het op?
Als trainer bij Remind leer je over trainings- en coachingsvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Het is een fantastische ontdekkingsreis die je veel oplevert.

Na twee jaar als Remind trainer….

  • … heb je meer dan 100 trainingen gegeven;
  • … heb je €10.000,- verdiend met het geven van training;
  • … heb je 30 steengoede trainingen gevolgd;
  • … heb je genoten van onze legendarische borrels;
  • … ben je een ijzersterke trainer geworden;
  • … heb je individuele coaching gekregen;
  • … ben je een voorbeeld geworden van slim jezelf zijn;
  • … heb je impact gemaakt in de praktijk!

Opleiding voor naast je studie?
Een opleiding naast je opleiding klinkt misschien mega intens. Maar het valt goed te combineren. Het ziet er ongeveer zo uit: je Remind-avontuur begint met een kickstart in de zomer waarin je alle Remind inhoud leert kennen en je ontwikkelt als trainer. Zo word je klaargestoomd om met zelfvertrouwen je eerste echte Remind trainingen te geven. Na de zomer geef je wekelijks één of meer trainingen en volg je zelf ongeveer één training per maand. Daarnaast ben je van harte welkom op de maandelijkse borrels, een jaarlijkse wintersport én surftrip, en nog veel meer leuke activiteiten!

Betekenisvolle bijbaan
We gunnen alle jongeren in Nederland dat ze slim zichzelf zijn. Als trainer help je leerlingen, studenten, docenten en ouders om een context te creëren waarin leerlingen worden aangemoedigd! Slim jezelf zijn gaat over maximaal leven, weten waarom je doet wat je doet en echt effectief zijn in je aanpak. Het maakt niet uit of een leerling een tien of een zes wilt halen. Als Remind trainer help je hen om keuzes te maken waardoor ze datgene wat ze willen doen ook daadwerkelijk kunnen doen. Je leert ze vaardigheden aan waardoor leren makkelijker wordt en ze grip krijgen op hun schoolgaande leven. Dit doe je samen met een andere trainer. Soms in kleine groepjes en soms in volle klassen. Soms onder, en soms na schooltijd om. Soms met deelnemers die vrijwillig meedoen, en soms moet je ze nog voor je winnen. Je doet het vanuit passie en om zelf te leren, want één ding is zeker: training geven wordt nooit saai!

Enthousiast geworden? Download dan ons informatiedocument via de knop hieronder om meer te lezen over de trainersopleiding en hoe je kunt solliciteren.

Veelgestelde vragen

We hebben hieronder de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk kan het zo zijn dat je nog meer vragen hebt. Als dat zo is kun je altijd even bellen of mailen. Onze contactgegevens staan op deze pagina. Tot snel?

Hoeveel verdien ik per uur?

Jouw verdiensten hangen af van jouw ervaring als trainer. Hoe meer ervaring jij hebt, hoe meer je verdient! In de praktijk verdien je (inclusief vakantietoeslag) tussen de €16,- en €25,- per uur.

Ik ga op vakantie deze zomer, kan ik mijn vakantie en het opleidingsdeel in de zomer combineren?

Allereerst, wat leuk! 🙂 Ja dat kan. Tijdens je opleiding krijg je een coach waarmee je een plan kunt maken over hoe je de kennis en vaardigheden alsnog kunt opdoen. We denken hierin met je mee!

Voor welke werkzaamheden krijg ik betaald?

Naast de trainingstijd zelf, ontvang je ook een vergoeding voor de voorbereidingstijd (die afhankelijk is van de doelgroep) en de tijd om de training na afloop van de training met je medetrainer te evalueren. Voorbeeldje: voor een training van 3 uur krijg je tussen de 5,5 en 7 uur betaald!

Hoe intensief is de trainersopleiding en het werken bij Remind?

We verwachten dat je in ieder geval 12 uur per week beschikbaar hebt voor Remind. Deze 12 uur worden gevuld met het voorbereiden en geven van trainingen en het krijgen van inhoudelijke sessies om de beste trainer te worden. Daarnaast zijn er drie trainersdagen elk jaar waarbij we samenkomen om aan onze eigen ontwikkeling te werken en natuurlijk gezellige borrels! Wanneer je training geeft is flexibel. Je geeft om de zoveel maanden jouw beschikbaarheid door afhankelijk van je rooster en wordt ingepland op de momenten waarop je beschikbaar bent.

Hoe flexibel is mijn planning als trainer bij Remind Learning?

Tijdens de eerste bijeenkomst met alle nieuwe trainers vullen jullie samen een datumprikker in om te bepalen wanneer de zomersessies van jullie opleiding plaats gaan vinden. We verwachten dat je deze sessies bijwoont maar als je een keer niet beschikbaar bent kan je de sessie inhalen met je coach, andere trainees of door zelfstudie. Wanneer je zelf training geeft ligt aan de beschikbaarheid die jij opgeeft, dus dat kan per week verschillen.

Wat voor ondersteuning krijg ik als trainer tijdens het geven van trainingen?

Tijdens de trainersopleiding krijg je een coach die jou ondersteunt in de opleiding. Tijdens het geven van de training sta je altijd samen met een ervaren trainer, totdat jij zelf de ervaren trainer bent.

Hoe ziet het geven van een training eruit?

Via onze plannings-app kun je je ‘opgeven’ voor trainingen. In deze app zie je vervolgens waar en wanneer je bent ingepland. Je werkt in het begin altijd samen met een andere trainer, dus de eerste stap is om contact op te nemen met jouw medetrainer. Samen bereid je de training een aantal dagen van tevoren voor. Op de dag van de training ben je een half uur van tevoren aanwezig op de school. Meestal verzamelen we in de lerarenkamer waarna je je eigen lokaal krijgt. Die bereid je zelf voor, denk aan: tafels verschuiven, materialen klaarleggen, digibord aansluiten, enzovoorts. Als het tijd is om te beginnen komen de leerlingen binnen en gaan jullie aan de slag! Een training eindigt met het verzamelen van feedback die je vervolgens, samen met je eigen feedback, bespreekt met je mede-trainer. Daarna vul je het logboek in waarin we bijhouden wat er is gedaan, en hoe de trainingen gaan. Dan ga je trots en vervuld, en waarschijnlijk een klein beetje moe, naar huis (of naar je volgende afspraak)! 😉

Whatsapp Remind Learning