Aanbod

Boek bestellen

Offerte aanvragen

Onze programma's

Met onze programma's, die compleet kunnen worden afgesteld op de behoeftes en vragen van uw school, creëren we een schoolcultuur waarin eigenaarschap nemen de norm is.

Het doel

Door middel van onze trainingen laten we jonge mensen kennis maken met de grote wereld van leerstrategieën. Iedereen leert namelijk anders. Een handige manier om erachter te komen wat er voor jou werkt, is door met al die verschillende manieren van leren te experimenteren. Experimenteren en bewust nadenken over welke aanpak er voor jou werkt op school en daarbuiten, noemen we slim jezelf zijn. Wanneer je slim jezelf bent neem je eigenaarschap over je eigen leerproces. 

Het programma

Ons Slim Jezelf Zijn programma bestaat uit 9 trainingen over leerstrategieën en de randvoorwaarden die nodig zijn om slim en gemotiveerd te kunnen leren. Hierbij gebruiken we ons Slim Jezelf Zijn werkboek, dat volledig ingericht is om experimenteren met leren te stimuleren. Ons programma bestaat niet alleen uit trainingen aan leerlingen of studenten, maar ook uit trainingen aan docenten en ouders. Zo hebben we impact op de gehele schoolcultuur. 

De Leerscan

Om onze impact te kunnen meten nemen we voorafgaand en na ons programma de Leerscan af, een gevalideerde vragenlijst die we ontwikkeld hebben in samenwerking met het Cito. De Leerscan meet de mate van growth mindset, zelfgereguleerd leren en experimenteren met leren.

De modules

De onderwerpen die we behandelen in ons programma zijn…

  • Hersenen Je houding heeft invloed op je ontwikkeling
  • Onthouden Maak leren leuker en makkelijker
  • Plannen Je moet niks, maar als je iets wil dan moeten er dingen
  • Concentreren Kleine veranderingen, grote resultaten
  • Slim teksten leren Goed voorbereiden, sneller lezen, en slim samenvatten
  • Wilskracht Je kunt invloed uitoefenen op je eigen gedrag
  • Creativiteit Je kunt je eigen mogelijkheden creëren
  • Motivatie Wat vind je leuk, belangrijk en waar ben je goed in?
  • Samenwerking Jij en je omgeving beïnvloeden elkaar

Hoe ziet dat eruit?

Benieuwd hoe dat eruit ziet op uw school? Klik dan bovenaan deze pagina door naar informatie over Remind op het VO, mbo of hbo, of bekijk een van onze andere pagina’s.

Over ons

Binnenkijken bij een Remind-school

Eigenaarschap

Slim Jezelf Zijn werkboek