Boek bestellen

Offerte aanvragen

Ons Aanbod

REMIND PROGRAMMA’S VOOR LEERLINGEN

Sinds 2009 helpen wij leerlingen om eigenaarschap te nemen over hun middelbare schooltijd. Ze leren om op een slimme manier te leren en ontdekken wat hen motiveert.

Slimmer en gemotiveerder leren

Tijdens onze programma’s voor leerlingen werken we in een aantal trainingen aan negen onderwerpen rondom slimmer en gemotiveerder leren. Deze onderwerpen – die we ‘modules’ noemen – vormen de rode draad door het programma. Onze modules zijn: hersenen, onthouden, plannen, wilskracht, concentreren, slim teksten leren, creativiteit, motivatie en samenwerken. Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers die zelf nog studeren zodat zij dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staan. Dat maakt dat onze trainingen een ontspannen, veilige en open sfeer hebben, waarin er een goed gesprek kan worden gevoerd over leren en motivatie. Er ontstaan discussies over talent, creativiteit, gewoontes en nadenk-vragen over de toekomst waarin elke leerling zelf kan kiezen wat er bij hem of haar past.

Eigenaarschap ervaren

Iedere module is opgebouwd uit vier stappen die verbonden zijn met het proces van leren: de check, het ervaren, het experiment en de terugblik. Dit houdt in dat we bij iedere module eerst kijken naar hoe iets op dit moment gaat. Vervolgens gaan we allerlei nieuwe technieken voor dat onderwerp uitproberen. Aan het einde van een training kiest een leerling zelf waar hij of zij mee aan de slag wil, waar tijdens een volgende training op wordt gereflecteerd. Dit zorgt voor een afwisselende inhoud waarbij leerlingen veel verschillende manieren van leren uitproberen, meer te weten komen over de kennis die er is over leren, samenwerken en nadenken. Uiteindelijk kiest de leerling zelf. Zo maken we leerlingen bewust van het feit dat ze zelf eigenaarschap kunnen nemen over hun leerproces.

We helpen leerlingen om …

  • eigenaarschap te nemen over hun leren;
  • te ontdekken hoe leren voor hen het beste werkt;
  • een cultuur in de klas te creëren waarin de norm is om te praten over leeraanpak;
  • vaardig te worden in slimme leertechnieken;
  • hun eigen drives en talenten te ontdekken;
  • beter voorbereid te zijn op het vervolgonderwijs;

Programma’s op maat

Onze modules zijn de rode draad door al onze programma’s. Toch ziet ieder programma er anders uit. We gaan altijd met de school in overleg zodat we een programmavoorstel kunnen doen dat past bij de wensen en doelen van de school. Om tot een concreet programmavoorstel en ons gedachtegoed toe te lichten komen komen we graag vrijblijvend langs bij jullie op school. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan ons informatiedocument, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.

Whatsapp Remind Learning