Boek bestellen

Offerte aanvragen

Ons Aanbod

SCHOLINGSPROGRAMMA VOOR MENTOREN

Met ons scholingstraject bieden we een compleet programma waarin we mentoren scholen om het stokje van ons over te nemen. Het traject past volledig binnen de VOZ-subsidie en draagt meetbaar bij aan het eigenaarschap van leerlingen.

Gesubsidieerd programma

Elk van onze programma’s heeft als doel leerlingen te stimuleren om meer eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces. Om onze kennis en ervaring in huis te halen, hebben we een compleet scholingsprogramma voor mentoren ontwikkeld. Middels dit programma stellen we mentoren in staat om het stokje van ons over te nemen. De bijeenkomsten zijn ontworpen op basis van onze eigen ervaring in het begeleiden van leerlingen, maar altijd onderbouwd met wetenschappelijke theorieën uit de psychologie en onderwijswetenschappen. De bijeenkomsten bestaan uit een goed gedoseerde afwisseling van theorie, voorbeelden uit onze eigen ervaringen in de klas, en daadwerkelijk aan de slag gaan. Aan het einde van het traject is iedere mentor in staat om een inspirerende lessenserie (middels ons digitale materiaal) over leren te verzorgen voor zijn/haar klas. Het volledige traject inclusief drie jaar gebruik van ons digitale materiaal past volledig binnen de VOZ-subsidie. 

Ons scholingstraject bestaat uit …

  • Een startgesprek met de schoolleiding en betrokken mentoren;
  • Vijf scholingsbijeenkomsten (2 bijeenkomsten van 3 uur, en 3 bijeenkomsten van 2 uur);
  • Één lesbezoek per mentor, waarbij we individueel feedback geven aan de mentoren;
  • Het ‘Slim jezelf zijn’ werkboek voor alle deelnemers;
  • Licenties voor mentoren om ons digitale materiaal drie jaren te gebruiken;
  • Een onderzoek naar het effect van ons programma op de leerlingen middels onze leerscan;
  • Een evaluatiegesprek en presentatie van de resultaten (o.b.v. de leerscan);

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Download dan het informatiedocument over ons scholingstraject voor mentoren, of neem contact met ons op om vrijblijvend een (digitale) afspraak te maken.


    Whatsapp Remind Learning