Boek bestellen

Offerte aanvragen

Docenten

DOCENTENTRAININGEN

“Inspirerende ideeën om mee aan de slag te gaan. Een extra manier om te kijken naar ‘het beste uit iedere leerling halen’. … Prima impuls om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan!” – Docent, Dollard College

Motivatie stimuleren

Elk van onze programma’s heeft als doel leerlingen te stimuleren om meer eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces. Door middel van experimenteren met leren helpen we ze om slim zichzelf te zijn. Onze docententrainingen hebben als doel om docenten te voorzien van praktische en toepasbare tools om diezelfde ontwikkelingen te stimuleren bij hun eigen leerlingen. Tijdens de docententrainingen behandelen we vragen als ‘Hoe motiveer ik mijn leerlingen?’, ‘Hoe stimuleer ik ze om zelf keuzes te maken?’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn leerlingen vertrouwen hebben in hun eigen kunnen?’. Deze vragen bespreken we in een kader van verschillende wetenschappelijke theorieën uit onder andere de psychologie en onderwijswetenschappen.

De trainingen bestaan uit een goed gedoseerde afwisseling van theorie, voorbeelden uit onze eigen ervaringen in de klas, en doen. Doordat we een breed scala aan tools behandelen kan elke deelnemer aan het einde van de training zelf kiezen wat hij of zij graag wil meenemen naar de eigen lespraktijk.

Voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Eigenaarschap stimuleren
  • Motivatie stimuleren
  • Balans tussen autonomie en structuur
  • Growth mindset ontwikkeling
  • Gesprekstechnieken

Benieuwd naar meer?

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze programma’s voor het voortgezet onderwijs? Klik op onderstaande button om onze informatiebrochure VO te downloaden. Mocht je nog vragen hebben kun je ook altijd even contact opnemen!

Whatsapp Remind Learning