Aanbod

Boek bestellen

Offerte aanvragen

Lente- en zomerscholen

Naast onze reguliere trainingen bieden wij ook complete programma's aan voor een lente- of zomerschool op uw school waar onze trainers en vakbegeleiders leerlingen helpen om in een week slimmer zichzelf te zijn.

Waarom Lente- en Zomerscholen?

Lente- en zomerscholen zijn in het leven geroepen om zittenblijven tegen te gaan. Omdat wij geloven dat een lente- en zomerschool niet slechts een tijdelijke ‘pleister’ dient te zijn, willen wij deze kans gebruiken om samen met leerlingen te werken aan vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd (én daarna) iets aan hebben. Daarom is onze lente- en zomerschool naast het verzorgen van begeleiding bij vakinhoud vooral gericht op het verbeteren van executieve functies, metacognitieve vaardigheden en intrinsieke motivatie. Klik op onderstaande button om te zien wat de resultaten van onze afgelopen lentescholen waren.

Resultaten Lentescholen 2018

Een unieke aanpak

Twijfelt u nog over een Remind Lente- of Zomerschool op uw school? In zeven punten leggen we uit waarom onze aanpak een unieke aanpak is.

1. Écht persoonlijke begeleiding

Omdat we geloven dat leren een persoonlijk proces is, hanteren we een verhouding van 4 docenten op 18 leerlingen (één op 4,5). Dit is de laagste verhouding van alle aanbieders in Nederland!

2. Specialist in studiecoaching

Onze studiecoaches hebben een uitgebreide opleiding van vier maanden gevolgd om te leren om leerlingen, studenten, docenten en ouders te trainen en te coachen op het gebied van leren en persoonlijke ontwikkeling.

3. Vakbegeleiders met kennis over ‘leren leren’

Onze vakbegeleiders volgen voorafgaand aan de lenteschool een trainingstraject over ‘leren leren’, zodat zij naast vakinhoudelijke kennis ook weten hoe ze de ideale omstandigheden creëren om in te leren.

4. De leerling centraal

We stellen de leerling centraal door aandacht te besteden aan randvoorwaarden voor succesvol leren. Zo is er voldoende ruimte voor beweging, energizers, pauzes, goede gesprekken, en evalueren we iedere dag met de leerlingen. Zo bouwen we samen aan een fantastische én productieve week.

5. Een bewezen methode

Onze studiecoaches én vakbegeleiders zijn in staat om te werken met onze eigen methode ‘slim jezelf zijn’, die we in de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld. We evalueren de methode regelmatig en verwerken dan ook nieuwe kennis en ervaringen. We werken inmiddels met onze zevende editie.

6. Eigenaarschap over het leerproces als thema

Tijdens de lenteschool richten onze studiecoaches zich erop dat leerlingen kunnen ervaren hoe waardevol het kan zijn om eigenaarschap te voelen over hun leerproces. Hoewel de inhoud vaak vooraf bepaald is, hebben de leerlingen alle vrijheid om samen met een gespecialiseerde studiecoach te ontdekken hoe leren het beste voor hen werkt. Beter worden in een vak én eigenaarschap over leren ontwikkelen. Dat kan wat ons betreft prima samen!

7. Uitgebreide effectmeting en rapportage

Alleen hogere cijfers halen na de lente- en zomerscholen is voor ons niet genoeg. Daarom meten we het effect op mindset, zelfgestuurd leren én de mate waarin leerlingen experimenteren met leren. Dit doen we voorafgaand en na afloop van de lente- of zomerschool. De resultaten verwerken we in een rapport.

Klik op de button hieronder om ons informatiedocument te downloaden!

Informatie lente- en zomerscholen