Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

LENTESCHOOL

Naast onze reguliere trainingen bieden wij ook complete programma’s aan voor een lenteschool waar onze trainers en vakbegeleiders leerlingen helpen om in een week slimmer zichzelf te worden.

Lentescholen zijn in het leven geroepen om zittenblijven tegen te gaan. Omdat wij geloven dat een lenteschool niet slechts een tijdelijke ‘pleister’ dient te zijn, willen wij samen met leerlingen werken aan vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd (én daarna) iets aan hebben. Daarom is onze lenteschool, naast het verzorgen van vakinhoud, vooral gericht op het verbeteren van executieve functies, metacognitieve vaardigheden en intrinsieke motivatie.

Op een lenteschool krijgen leerlingen die dreigen te blijven zitten één week persoonlijke begeleiding, gericht op een beperkt aantal vakken. Ze worden daarbij intensief begeleid in kleine groepen, zodat de kans dat ze alsnog overgaan naar een volgend leerjaar wordt vergroot. Omdat de lentescholen tijdens de pilot in 2015, 2016 en 2017 succesvol zijn gebleken, is ook in 2018,  2019 en 2020 negen miljoen euro beschikbaar gesteld voor scholen.

Iets voor uw school? Laat via de link uw gegevens achter en ontvang ons informatiedocument in uw mailbox. In dit document leggen we uit wat we kunnen betekenen voor uw leerlingen.

Lees meer over…

Ons onderzoek

Onze geleerde lessen en de ervaringen die we hebben opgedaan door trainingen te geven en onderzoek te doen naar eigenaarschap, hebben we opgeschreven in een publicatie die we graag met je delen. Dit document is gemaakt om jou te inspireren om ook aan de slag te gaan met het thema eigenaarschap, zodat kennis en enthousiasme over eigenaarschap zich verspreid, en we er zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen. Laat hiernaast je gegevens achter en ontvang het document direct in je mailbox.

Ontvang ons onderzoek

Whatsapp Remind Learning