Boek bestellen

Offerte aanvragen

AANBOD

LENTESCHOOL

Naast onze reguliere trainingen organiseren wij ook jaarlijks lentescholen, waar onze trainers en vakbegeleiders leerlingen helpen om in een week slimmer en gemotiveerder te leren.

Lentescholen zijn in het leven geroepen om zittenblijven tegen te gaan. Omdat wij geloven dat een lenteschool niet slechts een tijdelijke ‘pleister’ dient te zijn, willen wij samen met leerlingen werken aan vaardigheden waar ze de rest van hun schooltijd (én daarna) iets aan hebben. Daarom is onze lenteschool, naast het verzorgen van vakinhoud,  ook gericht op het verbeteren van executieve functies, metacognitieve vaardigheden en intrinsieke motivatie.

Op een lenteschool krijgen leerlingen die dreigen te blijven zitten één week persoonlijke begeleiding, gericht op een vak waar ze moeite mee hebben. Ze worden daarbij intensief begeleid in kleine groepen door een ervaren vakbegeleider, zodat de kans dat ze alsnog overgaan naar een volgend leerjaar wordt vergroot.

Tijdens de pilot in 2015, 2016 en 2017, bleken de lentescholen succesvol te zijn. Daarom is er ook in 2018,  2019 en 2020 negen miljoen euro beschikbaar gesteld voor scholen. Iets voor uw school? Krijg hier ons informatiedocument in uw mailbox door uw gegevens achter te laten. In dit document leggen we uit hoe een lenteschool er uit ziet en wat wij kunnen betekenen voor uw leerlingen.

Ons onderzoek

Onze geleerde lessen en de ervaringen die we hebben opgedaan door trainingen te geven en onderzoek te doen naar eigenaarschap, hebben we gebundeld in een publicatie die we graag met je delen. Dit document is gemaakt om jou te inspireren om ook aan de slag te gaan met het thema eigenaarschap, zodat kennis en enthousiasme over eigenaarschap zich verspreid, en we er zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen. Laat hier je gegevens achter en ontvang het document direct in je mailbox.

Whatsapp Remind Learning