Boek bestellen

Offerte aanvragen

Voor VO

REMIND VOOR OUDERS

Om ook thuis eigenaarschap te stimuleren.

Remind thuis voortzetten

De omgeving van middelbare scholieren bestaat niet alleen uit school, vrienden en docenten. Thuis bepaalt voor een groot deel hoe een kind leert en tegen school aan kijkt. Wanneer wij training geven op een school, leggen wij daarom ook graag aan ouders uit wat we precies doen. Tijdens onze trainingen laten we leerlingen experimenteren met verschillende manieren van leren, zodat ze erachter kunnen komen wat er bij ze past, en ze eigenaarschap kunnen nemen over hun eigen leerproces. Ouders kunnen hun kinderen als geen ander ondersteunen tijdens deze ontwikkeling. Eigenaarschap nemen gaat namelijk niet alleen over leren, maar over een algemene houding waarin je begrijpt wat je invloed is op de mensen om je heen, en je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen keuzes.

De ouderavond

Wanneer we een programma aanbieden op een school, word er een ouderavond georganiseerd. Tijdens deze ouderavond lichten we toe waarom we training geven, hoe we dat doen, en wie wij zijn. Daarnaast zullen we een oefening uit een van de leerlingentrainingen doen om te ervaren hoe onze trainingen zijn voor leerlingen, en behandelen we een aantal theorieën en handvatten om kinderen te stimuleren eigenaarschap te nemen over hun leerproces. Zo kunnen ouders datgene wat leerlingen op school leren, thuis doorzetten. Zo kunnen wij, docenten, de ouders en de leerling zelf er samen voor zorgen dat elk kind het beste uit zichzelf kan halen.

Lees meer

Meer weten over Remind? Klik op een van de knoppen hieronder.

Ons onderzoek

Onze geleerde lessen en de ervaringen die we hebben opgedaan door trainingen te geven en onderzoek te doen naar eigenaarschap, hebben we opgeschreven in een publicatie die we graag met je delen. Dit document is gemaakt om jou te inspireren om ook aan de slag te gaan met het thema eigenaarschap, zodat kennis en enthousiasme over eigenaarschap zich verspreid, en we er zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen. Laat hiernaast je gegevens achter en ontvang het document direct in je mailbox.

Ontvang ons onderzoek

Whatsapp Remind Learning