Boek bestellen

Offerte aanvragen

Experiment 4: Concentreren en je omgeving

Ook jouw leven ziet er nu even heel anders uit dan normaal. Want niet alleen restaurants en sportclubs zijn dicht door het coronavirus, maar ook jouw school. Je hebt geen docent die over je schouder meekijkt en controleert of je al je sommen maakt. Wij zeggen: pak die kans! Je hebt nu de vrijheid om je leerwerk slimmer aan te pakken en leuker te maken. Zo word je beter in leren én voorkom je een achterstand. De komende tijd posten we elke dag een experiment om je hiermee te helpen. Doe je mee?

Experiment 4: Concentreren en je omgeving

?Thuis leren kan best lastig zijn. Er zijn zoveel afleidingen. Je tv, je computer, je luidruchtige broer, je koelkast, noem maar op. Dit kan er allemaal voor zorgen dat jij je niet kan focussen op je schoolwerk. Gelukkig zijn er hier oplossingen voor.

?Verschillende plekken in je huis hebben verschillend invloed op jou. Zo kun je misschien wel beter in de woonkamer leren dan in je slaapkamer, of juist andersom! Maar het kan nog veel creatiever, probeer eens in de badkamer te leren, of zelfs op de wc! Daar wordt je tenminste niet gestoord. Probeer je schoolwerk in verschillende kamers te maken. Ontdek waar jij je je het beste kan focussen!

Daarnaast kan het je ook helpen om met iemand samen te leren. Werken je ouders bijvoorbeeld ook thuis? Ga naast hen zitten. En doe bijvoorbeeld samen een Pomodoro (zie experiment 1). Zo motiveer je elkaar ook nog eens!

?‍♀️Tip van trainer Hesther

“ Tip van de trainer: Ga uit de kamer waar je werkt als je pauze hebt! Dit zorgt ervoor dat je echt pauze hebt en niet toch nog even doorleest! ”

Whatsapp Remind Learning