Boek bestellen

Offerte aanvragen

FAQ

Beoordeling en effecten van onze programma’s

Onze trainingen voor leerlingen en studenten geven we met behulp van ons boek: Slim Jezelf Zijn. Deze bestaat uit 9 verschillende modules. Elk van deze modules is een onderwerp voor een training: Hersenen, Onthouden, Plannen, Wilskracht, Concentreren, Slim Teksten Leren, Creativiteit, Motivatie en Samenwerken.

Onze trainingen hebben als doel om elke leerling te helpen met het ontdekken van hun ideale manier van leren. Door telkens tijdens trainingen gesprekken te voeren over leren en een breed scala aan leertechnieken uit te proberen, krijgen leerlingen meer kennis over leren en kunnen ze slimmer leren. Verder is ons programma er op gericht om leerlingen meer eigenaarschap te laten nemen over hun leerproces, motivatie te stimuleren en meer zelfkennis te verwerven. Doordat onze programma’s naast leerlingentrainingen ook een docententraining en een ouderavond bevatten, kunnen leerlingen slim zichzelf zijn in een omgeving die ze daarbij stimuleert.

Wanneer bovenbouwleerlingen enthousiast zijn over de training die ze hebben gehad, kunnen we een Train-de-Trainer programma aanbieden. In dit programma worden bovenbouwleerlingen getraind om onderbouwers te helpen met slimmer en gemotiveerder leren.

Onze trainingen zijn ingericht om een blijvend effect achter te laten. Door middel van onze trainingen doen leerlingen kennis op over leren. Ze leren om met deze kennis en dit grote aantal leertechnieken te experimenteren. Deze vaardigheid kunnen ze tijdens de rest van hun schoolcarrière en zelfs buiten school inzetten als hulpmiddel om te ontdekken wat voor hun de beste aanpak is. Door te experimenteren leren leerlingen hoe dat ze zelf invloed hebben op de uitkomst van verschillende situaties. Dit gevoel van controle stimuleert motivatie en het eigenaarschap nemen over het eigen leerproces.

Het effect van ons programma op eigenaarschap, mindset, zelfgereguleerd leren en experimenteren met leren meten we met een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst, de Leerscan. We meten het effect van onze trainingen op uw school door voorafgaand en na het programma de vragenlijst af te nemen. Hierdoor kunnen we de groei in de verschillende gemeten constructen inzien. We hebben de resultaten van de Leerscan opgeschreven in een document dat voor iedereen gratis te downloaden is (onderaan pagina). In dit document wordt toegelicht hoe scholen eigenaarschap kunnen stimuleren.

Bent u benieuwd hoe het gesteld staat met de mate van eigenaarschap, growth mindset, zelfgereguleerd leren en experimenteren op uw school? Dan kunt u gratis en vrijblijvend de leerscan afnemen op uw school inclusief een gesprek waarin we samen de resultaten bespreken.

Uit een grootschalige meting die is gedaan tijdens de Lentescholen van 2019 is gebleken dat leerlingen die ons programma hebben gevolgd over het algemeen groeien in zelfgereguleerd leren, experimenteren met leren en de mate van eigenaarschap.

Onze trainingen zijn ontworpen om ontwikkeling te bevorderen in een viertal constructen. Leerlingen ontwikkelen zich op deze vier constructen door onder andere tijdens een training kennis te maken met experimenteren met breed scala aan leertechnieken. Daarnaast leren ze hoe ze invloed kunnen hebben op hun eigen leerproces door bijvoorbeeld gewoontes aan te leren, hun omgeving zo goed mogelijk in te richten ten behoeve van hun concentratie of leren leuker te maken door hun creativiteit in te zetten.

Leerlingen vinden het over het algemeen fijn om eens iets anders uit te proberen met leren, en over andere dingen na te denken dan ze normaal gesproken doen.

De slimmer leren-modules worden heel enthousiast ontvangen door leerlingen die niet zo goed weten hoe ze moeten leren. De technieken die we met ze uitproberen maken het leren niet alleen makkelijker, maar ook leuker.

Leerlingen die het graag goed willen doen op school maar zichzelf er niet toe kunnen zetten reageren erg positief op de gemotiveerder leren-modules. Hoe leerlingen de training ervaren is afhankelijk per groep, school en individuele leerling. Tijdens een gesprek kunnen we samen kijken wat het best bij uw school en leerlingen past.

Lees hier meer over de inhoud van onze programma’s of download het informatiedocument.

Onze programma’s zijn gericht op het vergroten van de mate van eigenaarschap en motivatie van leerlingen. Dit doen we door erachter te komen wat hun ideale manier van leren is, en waar ze gemotiveerd voor zijn. Als een leerling beter wordt in slim jezelf zijn, creëert hij of zij de vrijheid om zelf keuzes te maken, en neemt hij of zij verantwoordelijkheid over het eigen leerproces. Een gevolg hiervan kan zijn dat leerlingen hogere cijfers gaan halen, dit is echter niet onze focus. Cijfers zijn namelijk een momentopname. Een nummertje dat je iets vertelt over waar je nu staat en waar je je nog verder in kan ontwikkelen. Daarom is het een middel, en geen doel op zich.

Ja dat kunnen we! In onze trainingen geven we leerlingen mee dat je zelf in de hand hebt hoe leuk je het leren wilt maken voor jezelf. Om dit in te kunnen zien gaan we samen met de leerlingen op een andere manier naar leren kijken. Dit doen we in het bijzonder in de module Motivatie. In deze module praten we over vragen als: Waarom zit je eigenlijk op school? Wat vind je leuk? Wat vind je belangrijk? Wie is mijn rolmodel? Welke aanpak op school werkt goed voor mij? Het nadenken over deze vragen is een opstapje om in te zien hoeveel waarde het heeft om volledig eigenaarschap te nemen over je eigen leven en bewuste keuzes te maken.

We geven trainingen in alle provincies. De kans is dus groot dat we al met een school werken bij u in de buurt of zelfs binnen uw scholengemeenschap. Als u wilt kunnen we u in contact brengen met een school in de buurt, om ervaringen te delen. Download voor een overzicht van alle scholen ons informatiedocument voor het voortgezet onderwijs.

Hoe zitten jullie programma’s in elkaar?

Voor ons doorstroomprogramma en onze lenteschool kan er subsidie aan worden gevraagd zodat hiervan de trainingen kan financieren. Mocht deze programma-vorm niet aansluiten bij uw school, dan zien de kosten er als volgt uit. Bij onze programma’s is een Slim Jezelf Zijn werkboek voor elke leerling inbegrepen.

  • Een Slim Jezelf Zijn dag kost 900 euro per groep.
  • Slimmer- en gemotiveerder leren trainingsdagen voor de onderbouw of bovenbouw kosten rond de 800 euro. Tijdens zo’n dag worden er 4 modules behandeld.
  • Een docententraining waarin docenten leren hoe ze hun leerlingen kunnen ondersteunen met slimmer en gemotiveerder leren kost 950 euro.

Meer informatie over onze programma’s en de kosten kunt u vinden door ons aanbod te bekijken en het informatiedocument te downloaden.

We denken altijd mee aan de hand van de wensen en ambities van een school. Een training duurt tussen de 1 en 5 uur. Daarbinnen verschilt de duur per programma.

  • De 3 trainingsdagen van het Slim Jezelf Zijn programma duren elk 4 tot 5 uur per keer en bevatten elk 3 of 4 verschillende modules.
  • De 9 opeenvolgende trainingen van een doorstroomprogramma duren elk 1,5 tot 2 uur en bevatten telkens één module.
  • De duur van docententrainingen en ouderavonden verschilt op basis van de behoefte, het doel van de training en de mogelijkheden vanuit de onderwijsinstelling.

Let op! De duur van bovengenoemde trainingen zijn gemiddelden, ze staan dus niet vast en kunnen in overleg worden vastgesteld.

We geven trainingen op scholen in heel Nederland! Onze trainers reizen, als de bereikbaarheid goed is met het openbaar vervoer naar jullie school, mocht het nodig zijn dan pakken we de auto. Dit doen we vanuit Amsterdam of Utrecht.

Onze trainingen zijn geschikt voor iedereen die wel eens iets moet of wil leren, en dat is dus iedereen! We zijn er van overtuigd dat leren altijd makkelijker en leuker kan, en er onze trainingen voor iedereen iets nuttigs of leuks zit. We geven onder andere al training aan HAVO-, VWO-, gymnasium-, MBO- en brugklasgroepen

De behoefte van de groep kan wel verschillen per niveau, leerjaar of school. Voorafgaand aan een training of volledig programma overleggen we met de school wat er passend is.

Onze trainers zijn tussen de 20 en 29 jaar en zijn óf studerend, of kort geleden afgestudeerd. Al onze trainers staan dus nog dicht bij hun eigen ervaringen op de middelbare school. Hierdoor wordt er gemakkelijk contact gelegd met de scholieren en kunnen ze vanuit hun eigen belevingswereld voorbeelden geven en verhalen vertellen. Onze trainers hebben allemaal onze interne Trainersopleiding afgerond. Ze hebben zich tijdens de 4 maanden durende trainersopleiding alle leerstrategieën die aan bod uit ons boek Slim Jezelf zijn eigen gemaakt. Ze hebben trainingen gevolgd over contact maken met leerlingen, omgaan met weerstand, storytelling en meer, zodat ze in staat zijn leerlingen te inspireren.

Lees hier meer over ons.

Er zijn subsidies beschikbaar voor ons doorstroomprogramma en onze lentescholen. Er is een groot aantal scholen die op dit moment een subsidie hebben ontvangen voor onze trainingen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons voor een toelichting!

Overig

Het doel van onze programma’s is om leerlingen in staat te stellen om te leren op een manier die goed bij hen past. Niet om leerlingen te ondersteunen met vakinhoudelijke stof. Echter zijn er een paar uitzonderingen waarbinnen we de combinatie maken tussen vakinhoud en experimenteren met leren.

Een voorbeeld van zo’n uitzondering zijn de lente– en zomerscholen. Daarvoor maken we gebruik van een poule vakinhoudelijke begeleiders die we zelf hebben opgeleid. Zij helpen bij het creeëren van de randvoorwaarden voor leerlingen om te oefenen met het nemen van eigenaarschap terwijl ze leren voor een schoolvak. Bij de lente- en zomerscholen zijn ook altijd Remind-trainers aanwezig die fungeren als studiecoaches. Studiecoaches voeren 1-op-1 gesprekken met elke leerling en geven tijdens de lente- en zomerscholen facultatieve workshops over slimmer en gemotiveerder leren over de onderwerpen waar de leerlingen behoefte aan hebben.

Naast de vakbegeleiding op de lente- en zomerscholen geven we geen vakinhoudelijke bijles of examentraining.

We verzorgen voornamelijk trainingen voor middelbare scholen en ook voor andere onderwijsinstellingen zoals mbo’s, hbo’s of universiteiten. We staan open om trainingen te geven bij bedrijven. Deze hebben in het verleden plaatsgevonden bij onder andere Thaesis, Stedin, Intertrust, Jonge Honden, AIESEC, Jinc, Capita Selecta, KWINK, Frisse Blikken en Berenschot. Voor vragen over de mogelijkheden kunt u het best contact met ons opnemen.

Heb je na het lezen van de FAQ’s nog vragen? Bel of mail gerust!

hello@remindlearning.nl
020 – 261 1835

Overschiestraat 63
1062 XD Amsterdam

Whatsapp Remind Learning