Leerscan

In de zoektocht naar ons effect op leren hebben we een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument ontwikkeld. Deze 'leerscan' biedt inzicht in vier constructen: eigenaarschap, mindset, zelfregulatie en de bereidheid om te experimenteren met leren.

De vier constructen

Eigenaarschap

Eigenaarschap is een houding tegenover leren die je kan ervaren. Als je eigenaar bent van je eigen leerproces weet je waarom je leert, heb je vertrouwen in je eigen aanpak en ga je op zoek naar jouw ideale manier van leren. Door eigenaarschap te creëren bij leerlingen maken we onszelf misbaar.

Mindset

Mindset is de overtuiging die je hebt over de mate waarin je talenten, vaardigheden en intelligentie te beïnvloeden zijn. Hiermee willen we meten in hoeverre leerlingen overtuigd zijn van het idee dat ze ergens beter in worden als ze ermee oefenen. Succes voor ons is wanneer een leerling ontdekt dat je door nieuwe dingen te proberen en ermee te oefenen beter kunt worden in leren.

Zelfregulerend leren

Wat is zelfregulerend leren? Zelfregulerend leren is de mate waarin je in staat bent om te bepalen hoe, waar en wanneer je leert. Het gaat hierbij over de mate waarin je in staat bent om te bepalen hoe je leert. Bij Remind Learning willen wij leerlingen helpen door ze de tools te geven om zelf te kiezen hoe ze het beste leren.

Experimenteren met leren

Experimenteren met leren gaat over in hoeverre je de verschillende mogelijkheden die je hebt om te leren op een manier die bij je past ook echt inzet. We helpen leerlingen om deze actieve en nieuwsgierige houding aan te nemen en die verschillende manieren van leren uit te proberen.

Vincent en Marte training

Meer weten?

Onze leerscan gebruiken we voor ons onderzoek naar eigenaarschap in het onderwijs in Nederland. Daarnaast gebruiken we de leerscan als instrument om de impact van onze eigen programma's te meten. Zo weten we zeker dat onze programma's meetbaar bijdragen aan de vier constructen die wij zo belangrijk vinden. Wil je meer weten over ons aanbod en de mogelijkheden voor jouw school? Klik op onderstaande button om meer te leren over ons aanbod.