Boek bestellen

Offerte aanvragen

Stage bij Remind - Week 12

Hoi! Ik ben Wouter Verkerk en ik loop stage bij Remind. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen en de stage is het laatste onderdeel van de master. Iedere week schrijf ik een update over hoe het is om als student Onderwijswetenschappen bij Remind te werken. Veel leesplezier!

‘Feedback is a gift’

Hoewel niet iedereen hier hetzelfde over denkt, zie ik feedback als een cadeautje. Deze week stond het verwerken van feedback op mijn artikel én mijn stageverslag centraal. Het artikel dat ik over mijn onderzoek heb geschreven is heel gaaf geworden. In het artikel vraag ik aandacht voor de verschillen tussen groepen in de samenleving. Deze verschillen worden deels veroorzaakt door de verschillende onderwijsniveaus in Nederland. Ik pleit voor een nieuw perspectief op de niveaus in het Nederlandse onderwijs en hoe we dit anders kunnen aanpakken. Van verschillende collega’s heb ik feedback gekregen, wat heel waardevol is. Dit zorgt ervoor dat je telkens op een andere manier weer naar je eigen artikel gaat kijken. Daarnaast heb ik van mijn stagebegeleider van de UvA feedback gehad op mijn stageverslag. Dit helpt ook weer bij het reflecteren op mijn eigen leerdoelen. Hierdoor blijf ik mijzelf verbeteren.

Productontwikkeling

Met David en André heb ik weer gekeken naar de volgende stappen die we kunnen zetten voor productontwikkeling. In de tussentijd zijn een aantal projecten weer wat verder uitgevoerd, dus was het tijd om elkaar even een update te geven. Het ontwerpbureau dat een video over Remind gaat maken, heeft verschillende opties beschreven voor de inhoud van de video. Deze opties hebben we afgewogen, waarbij we gekeken hebben naar welke vorm het meest bij Remind past. Eén ding is zeker: met deze video gaan we Remind nog beter op de kaart zetten! De komende periode staat er ook nog iets anders gaafs op het programma. We gaan namelijk een nieuwe versie van het ‘Slim jezelf zijn’ boek schrijven. We gaan opnieuw kijken naar de inhoud en vormgeving van het boek. Zo wordt het boek nog beter en kunnen we leren nog leuker maken voor leerlingen.

Maandafsluiting

De maandafsluiting is altijd het moment om met elkaar terug te blikken op de afgelopen periode. Daarnaast kijken we vooruit naar wat komen gaat. Deze keer stond communicatie  centraal. We zitten momenteel in een drukke periode bij Remind (wat goed nieuws is) met een aantal grote projecten die eraan komen. Hierdoor hebben we elkaars hulp hard nodig. Er is nagedacht over hoe de kantoormedewerkers en trainers op een zo effectief mogelijke manier bij verschillende projecten kunnen worden betrokken. Op een efficiënte manier contact leggen met elkaar is dan zeer belangrijk. Is het sturen van een mail efficiënt? Wat schrijf je wel en niet in een mail? Hoe zorg je ervoor dat er ook op de mail gereageerd wordt? Is een ander medium misschien effectiever? Dit zijn enkele vragen waar we over na hebben gedacht.

Komende week zal ik vier dagen aanwezig zijn bij een project in de Amsterdam RAI, waar we meer dan 250 leerlingen zullen gaan helpen. Hoe gaaf is dat?! Ik kijk er in ieder geval erg naar uit en zal mijn ervaringen in mijn volgende (en laatste blog) uiteraard weer met jullie delen.

Whatsapp Remind Learning