Boek bestellen

Offerte aanvragen

Stage bij Remind - Week 2

Hoi! Ik ben Wouter Verkerk en ik loop stage bij Remind. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen en de stage is het laatste onderdeel van de master. Iedere week schrijf ik een update over hoe het is om als student Onderwijswetenschappen bij Remind te werken. Veel leesplezier!

Het informatiedocument voor scholen

Samen met André en David heb ik deze week gewerkt aan het informatiedocument van Remind. Dit is een document dat scholen ontvangen waarin staat wat Remind is en op welke manier scholen kunnen samenwerken met Remind. De vraag die centraal stond was “Hoe zouden wij een cultuur die ‘slim jezelf zijn’ stimuleert in het kort samenvatten?”. Hierbij kwam een stukje kennis uit de onderwijswetenschappen goed van pas. Jezelf verplaatsen in een schoolleider en nadenken over welke informatie een schoolleider nodig heeft heb ik bijvoorbeeld geleerd bij het vak ‘Leadership for educational change’. Op basis van onze output krijgt het huidige informatiedocument binnenkort een mooie update!

De thuiswerk-challenge

Charlotte en Romy (die zich o.a. bezighouden met hoe blij trainers en werknemers binnen Remind zijn) hebben een super gave ‘thuiswerk-challenge’ bedacht. Elke week sturen zij op maandag een uitdaging in de Whatsapp-groep van de ‘Officebabes’, oftewel de mensen die op kantoor werken. Op deze manier houdt iedereen die normaal gesproken op kantoor werkt (maar nu dus thuis) toch op een leuke manier contact met elkaar. Deze week was de eerste challenge en werden we uitgedaagd om ons beste lunchgerecht te delen. Ik was best tevreden met mijn super de luxe uitsmijter, maar uiteindelijk bleek André met zijn lunchgerechten een ware top-chef. Hij werd dus ook de terechte winnaar.

Leerscan-analyse

André heeft mij laten zien hoe hij normaal gesproken een analyse maakt van een door leerlingen ingevulde Leerscan. Aan de hand van deze analyse krijgt een school inzicht in de  mate waarin leerlingen vinden dat zij eigenaarschap hebben over hun eigen leerroute. Voor een school dus heel interessant, aangezien zij op deze manier weten of dit ook aansluit bij de visie van de school over eigenaarschap. Een school die eigenaarschap hoog in het vaandel heeft staan, ziet natuurlijk graag dat de leerlingen ook aangeven dat ze veel eigenaarschap hebben.

Het was een leerzame en veelzijdige week en volgende week staan er weer een hoop leuke en interessante activiteiten te wachten!

Whatsapp Remind Learning