Boek bestellen

Offerte aanvragen

Stage bij Remind - Week 8

Hoi! Ik ben Wouter Verkerk en ik loop stage bij Remind. Op dit moment volg ik de master Onderwijswetenschappen en de stage is het laatste onderdeel van de master. Iedere week schrijf ik een update over hoe het is om als student Onderwijswetenschappen bij Remind te werken. Veel leesplezier!

Evalueren LessonUp lessen

Vanaf het begin van de stage ben ik bezig geweest met het verbeteren van de LessonUp lessen van Remind. Dit doe ik onder andere aan de hand van mijn eigen ervaring voor de klas in combinatie met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de master. Uiteraard is de feedback van docenten die met de lessen hebben gewerkt hiervoor ook zeer interessant. Daarom heb ik samen met André een evaluatieformulier ontwikkeld dat door docenten kan worden ingevuld. In deze vragenlijst stonden vragen als ‘Als je iets zou kunnen veranderen of toevoegen aan de Remind-lessen op LessonUp, wat zou dit dan zijn?’ en ‘Als je een volgorde zou moeten aangeven van hoe belangrijk de modules zijn, hoe zou deze er dan uitzien?’ Deze feedback kunnen we dus goed gebruiken om de lessen nóg beter te maken!

Partners van Remind

Soms is het ook wel fijn om een beetje te kunnen afwisselen in de soort werkzaamheden die je verricht. Daarom ga ik af en toe ook aan de slag met het updaten van de website van Remind. De laatste tijd was ik vooral de pagina’s over het kantoorteam en de trainers aan het bijwerken. Die zijn nu helemaal af. Deze week ben ik bezig geweest met het updaten van de ‘partners’ van Remind. Dit betekent dat alle scholen waar Remind mee samenwerkt op de site komen te staan. In totaal werkt Remind samen met ongeveer 100 verschillende scholen. Nog niet eens de helft hiervan stond op de website, dus er was behoorlijk wat werk aan de winkel ;). Voorafgaand aan de stage lieten mijn ICT-vaardigheden nog wel eens te wensen over, maar ik merk dat ik hier steeds handiger in word.

Werken op kantoor

Stagelopen tijdens de Corona-periode is best bijzonder. Ondanks dat ik iedereen elke dag via Zoom spreek is dit natuurlijk toch anders dan wanneer je elkaar fysiek ontmoet. Zeker nu ik over de helft van de stage zit, merk ik dat ik het toch wel leuk vind om zoveel mogelijk collega’s in het echt een keer te ontmoeten. Daarnaast wilde ik tijdens mijn stage graag ervaren hoe het is om een kantoorbaan te hebben. Daarom spreek ik soms af met een collega om op kantoor te werken. Meestal spreek ik één keer in de week af met André om op het kantoor in Amsterdam te werken. Ook met Finn heb ik een keer samen in Amsterdam gewerkt. Op het kantoor in Utrecht was ik nog nooit geweest. Deze week heb ik dus gezellig met David in Utrecht gewerkt. Wanneer je samen op kantoor werkt leer je elkaar toch beter kennen en kan je elkaar net iets makkelijker helpen als iemand een vraag heeft.

Al met al ben ik weer met veel verschillende dingen aan de slag gegaan deze week. Hopelijk kan ik volgende week weer de volgende stappen zetten voor mijn onderzoek. Daarnaast ga ik ook weer aan de slag met productontwikkeling. Tot volgende week!

Whatsapp Remind Learning