Boek bestellen

Offerte aanvragen

Trainersweekend

Afgelopen weekend zijn we met het team op Remind Weekend gegaan. Tijdens dit weekend staan we stil bij hoe het gaat met Remind, welke richting wij op willen gaan en besteden we ook tijd aan onze eigen ontwikkeling. Het is een moment voor elke trainer om te reflecteren over de afgelopen periode en vanuit daar eigenaarschap nemen. Want door dit te doen, kunnen wij het beste voorbeeld van onze eigen boodschap te zijn. 

Sinds dit schooljaar hebben we een team Amsterdam en een team Utrecht. Samen werken we voor hetzelfde doel, namelijk om leerlingen te stimuleren om eigenaarschap te nemen over hun eigen leerproces en slim zichzelf te laten zijn. In totaal zijn we met ongeveer 40 trainers. Maar we vinden het belangrijk dat we een hecht trainers team hebben. Om dit te bereiken zijn de teams gesplitst. Wij willen graag de ervaringen van twee trainers uit elk team met jullie delen.

De ervaringen van Jetske (team Utrecht) 

Met team Utrecht trokken we ons terug op een boerderij in Zuidwolde, een plaatsje in Drenthe. Voor mij voelen deze teamweekenden altijd als een cadeautje. Het is een mooi moment om iedereen weer wat beter te leren kennen en samen na te denken over de missie van Remind en van ons als team. Het meest inspirerende vond ik het nadenken over de kernwaarden van ons team. We hebben zes waarden gekoppeld aan wat wij belangrijk vinden: persoonlijk, ontwikkelen, verbinding, bewust, speels en prikkelen. Het is misschien lastig om meteen iets voor je te zien bij deze woorden. Toch wordt ik er heel blij van omdat het heel goed past bij hoe wij als groep zijn. Zo had ik een gesprek over wat ik heb gemist in mijn opvoeding, mocht ik een taart in het gezicht van Dennis duwen, werd ik uitgedaagd om op een andere manier te kijken naar de keuzes die ik maak en heb ik heel veel knuffels uitgedeeld. Wat ik vooral meeneem van dit weekend (behalve een tas vol lekker eten dat over was)? Dat we het onderwijs met zijn allen aan het veranderen zijn, en dat iedereen daar op zijn eigen manier aan bijdraagt!

De ervaringen van Hesther (team Amsterdam) 

Wij vertrokken richting het oosten van het land: Lengel! Daar zaten we dan, in een prachtig landhuis midden in het weiland en een bos vlakbij. Ik kwam als laatste aan en mocht even door het raam kijken waar ik ons team in de woonkamer zag zitten. Wat ik zag was een groep lachende jonge mensen. Met een frisje of biertje in de hand. Wachtend op de pizza die snel zou komen. De meegenomen spelletjes stonden al op tafel. Precies de Remind sfeer. Een familie die bestaat uit verschillende soorten mensen, maar bij elkaar een groep.

Het thema van ons weekend was de Heroes Journey. Dit is een verhaallijn die in allerlei culturen keer op keer terugkomt. Het beschrijft een reis die iemand doorgaat op zoek naar zijn eigen identiteit. Zo begint dit met de calling, hetgeen waardoor je in actie komt. Tijdens fellowship, bespraken we de kernwaarden die we vorig weekend hadden opgesteld. Elkaar stimuleren, proactiviteit, verbondenheid, openheid en vertrouwen. Dit zijn onze kernwaarden als team. Tijdens de dragon, keken we naar wat onze uitdagingen zijn als team en bij de perfomance sessie koppelden we deze aan onze eigen uitdagingen. Als afsluiting hadden we de return; wat neem je mee naar huis?

Wat ik mee neem? Dat het gevoel van verbondenheid met elkaar en de missie wel goed zit. En dat ik ontzettend veel zin heb om het komend schooljaar te gaan knallen met deze groep om zo veel mogelijk scholieren te stimuleren om slim zichzelf te zijn.

Whatsapp Remind Learning