Inspirerende mensen en goede inhoud

Met bevlogen trainers en een wetenschappelijk onderbouwd programma zetten we leerlingen aan om een manier van leren te ontwikkelen die goed voor hen werkt. Daarnaast bieden we tools en inhoud voor docenten zodat zij deze kennis kunnen integreren in hun lespraktijk. Zo maken we onszelf uiteindelijk misbaar en wordt school de plek waar je leert om eigenaarschap te nemen over je leerproces.

Nieuwsgierig naar ons materiaal?

Vraag gratis een
proefpakket aan

Onze aanpak

Om onderwijs te creëren waarin leerlingen leren om slim zichzelf te zijn hebben we een schoolbrede aanpak. We richten ons op het versterken van vier pijlers:

  • bevlogen leerlingen
  • inspirerende lessen
  • betekenisvol mentoraat
  • ondersteunende ouders

Afhankelijk van de wensen, mogelijkheden, uitdagingen en kwaliteiten van een school maken we een programma op maat waarmee we gaan bouwen we aan een schoolcultuur die deze randvoorwaarden maximaal ondersteunt.

Slim jezelf zijn

Het resultaat van ons programma is dat iedereen binnen school wordt aangezet om te gaan experimenteren met de mogelijkheden die zij hebben op het gebied van leren en lesgeven. Door zelf te experimenteren, te reflecteren en hierover met elkaar in gesprek te gaan maken we van eigenaarschap nemen over je leerproces de norm op school.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke specifieke producten en programma's waardevol zouden kunnen zijn voor jouw school? Download dan ons informatiedocument om meer te leren over onze programma's.

onze programma's

Trainingen die beklijven

Onze trainingen gaan inhoudelijk over thema's die te maken hebben met 'leren' en 'persoonlijke ontwikkeling'. Denk aan onderwerpen als mindset, onthouden, plannen, wilskracht, creativiteit, concentreren, teksten leren, samenwerken en motivatie. Daarnaast streven we er altijd naar dat onze inhoud een vast onderdeel wordt van de school en dus een duurzaam effect heeft. Welke vorm dit precies krijgt verschilt per school, maar inmiddels hebben we tienduizenden leerlingen, studenten, docenten en ouders geholpen met onze startdagen, leerlingenprogramma's, mentorencursussen, ouderavonden, seizoensscholen en studiedagen. Kortom: een wereld aan mogelijkheden om samen te werken aan onderwijs waarin je leert om slim jezelf te zijn.

ONS MATERIAAL

Aantrekkelijk materiaal

In de afgelopen 15 jaar hebben we inspirerend en aantrekkelijk materiaal ontwikkeld. We gebruiken deze materialen bij onze eigen programma's en dienen tevens als hulpmiddel voor docenten en mentoren om 'eigenaarschap' verder te integreren binnen de school. Via onderstaande links kun je het materiaal bekijken of bestellen. Ben je werkzaam op een school? Dan kun je ook een gratis proefpakket bestellen.

Meetbaar resultaat

Ons programma draagt meetbaar bij aan het eigenaarschap, de zelfregulatie, de groei mindset en de bereidheid om te experimenteren met leren. Zo zorgen we dat leerlingen op school leren hoe ze zelfstandiger, met meer motivatie én met een gezonde dosis zelfvertrouwen hun schoolcarrière kunnen beleven.

0

Er werken inmiddels meer dan 150 scholen door het hele land met Remind.

0

In totaal hebben we het afgelopen schooljaar 6918 uren aan training verzorgd op scholen in Nederland!

0 uit 5

Gemiddeld (op basis van ruim 1000 beoordelingen) worden onze bijeenkomsten voor docenten met 4 uit 5 beoordeeld op de stelling: 'hoe waardevol vond je deze bijeenkomst?'.

0

Sinds 2009 zijn we op missie om te zorgen dat school de plek wordt waar je leert om slim jezelf te zijn. Dit jaar mogen we daarom 15 kaarsjes uitblazen.

Er werken inmiddels meer dan

150

scholen met Remind

Een overzicht van de scholen waar we mee samenwerken